19 év jutott Viktornak..Nem vizsgálták ki időben, meghalt..

Spread the love

Non-compact cardiomyopathia. Így nevezik azt a szívizom-rendellenességet, amelyben az a 18 éves zalaegerszegi futballista szenvedett, aki tavaly nyáron a focipályán, edzés közben esett össze. Életét már nem tudták megmenteni. Hegedüs Viktor Marcell egészségesen élt, semmilyen előjele, tünete nem volt a betegségének. A tragédia ugyanakkor elkerülhető lett volna, ha kiszűrik a ritka szívrendellenességét. Ám ehhez szív MR-vizsgálatra lett volna szüksége, ami Magyarországon nem része a kötelező sportorvosi protokollnak, csak gyanú esetén végzik el.

Az emlékére létrehozott alapítvány a rászoruló gyerekeken is segítene, hogy hozzájussanak ehhez a szűrési lehetőséghez, de elsősorban a szülők figyelmét szeretné felhívni arra: megelőzhetők a hasonló tragédiák.

2021. június 21-én súlyos tragédia történt Zalaegerszegen. Az Andráshida SC 18 éves igazolt játékosa, Hegedüs Viktor Marcell az első alapozó fociedzés közben rosszul lett, és összeesett a pályán. Társai azonnal megkezdték az újraélesztését, valamint a defibrillátor használatát, a mentők is hamar a helyszínen voltak, de Viktort már ők sem tudták visszahozni az életbe.

18 és fél év adatott meg neki, s a családi házuk közvetlen szomszédságában lévő focipályán vesztette életét.

Ami különösen fájó: most is élhetne még, ha egy speciális szűrővizsgálattal időben megállapítják szívrendellenességét. Viktor ugyanis non-compact cardiomyopathiában szenvedett, de mindezt a családja csak a halála után tudta meg az orvosoktól.

About admin

Check Also

Gyógyíthatatlan beteg Hernádi Judit.. ” semminek semmi értelme már…”

Spread the love A Jászai Mari-díjas színésznő, Hernádi Judit évről évre egy megpróbáltatással teli hónap …