Esik a hó! A tegnapi 30 fok után már havazik Magyarországon

Spread the love

Esik a hó! A tegnapi 30 fok után már havazik Magyarországon

Esik a hó! Ez meg mi? A tegnapi 30 fok után már havazik Magyarországon

Az április hónap a meglepetések ideje, különösen az időjárás tekintetében. A rekordmeleg húsvét után kedden lecsapott a hidegfront az ország nagy részére, hozva magával a havazást és az esőt. Az elmúlt napokban még 30 Celsius-fokot mértek az Alföldön, de kedden már a Kékestetőn havazásnak adott otthont.

A HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy a hidegfront csapadékzónája a délelőtti órákban érte el az Északi-középhegységet, ahol az eső hirtelen havas esővé változott, majd tisztán hóvá alakult át. Kékestetőn például szűk két óra alatt 2 fokos hőmérsékletcsökkenést tapasztaltak, ami jelzi a front hűtő hatását. A csapadékhoz viharos szél is társult, ami tovább fokozta az időjárási viszontagságokat.

A HungaroMet előrejelzése szerint a hidegfront felhőzete és csapadékzónája lassan északkelet felé mozdul, még délután is borult, esős tájakat hagyva maga után. A front mögött a felhőzet szakadozni fog, és kisüt a nap. Délután az ország délnyugati részén erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, valamint egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az erős, viharos lökések kísérik a jellemzően nyugati irányú szelet, de este mérséklődni fognak a légmozgások. Zivatarok környezetében további viharos lökések várhatók.

Az ország szinte teljes egészére elsőfokú riasztást adtak ki az erős szél miatt, és helyenként heves esőre és zivatarra is figyelmeztetnek. Lengyelországban már halálos áldozatokat is követelt a melegrekord után érkező hirtelen lehűlés.

Hó szokatlan látvány lehet április közepén, de az időjárás mindig tud meglepetéseket szolgáltatni. Ezúttal is érdemes készülni a változásokra, és vigyázni a szélsőséges időjárás következményeire.CÍMLAPFOTÓ:ILLUSZTRÁCIÓ

About admin

Check Also

Legyőzte a rákot Reviczky Gábor!Az orvosok is csak néznek, a rohamos gyógyulásán!Gratuláljunk neki sok szívecskével

Spread the love Reviczky Gábor átvészelte élete legnehezebb időszakát, és úgy érzi, legyőzte a rákot. …