Ettől féltünk! Hiába jön nyári meleg, nézd mit jósolt Németh Lajos áprilisra

Spread the love

Németh Lajos és Hederman Stella a Mokka műsorában beszélgettek a minap az áprilisi időjárásról.

A Várból jelentkeztek be, ahol a gyönyörűen virágzó japán díszcseresznyék alatt a Tóth Árpád sétányon nézelődtek. Mutatjuk, nálunk is milyen szépen virágzik már:

Visszatérve a cikk fő témájára és a szakemberhez, akit a sétányon hagytunk Stellával. Arról beszélt többek között, hogy az április eleje rekordokkal telt. Április 1-je például melegrekordot hozott, hiszen akkor értük el először a 30 fokot, így meg is volt 2024 első hőségnapja Magyarországon.

Az utána érkező hidegfront a széllel azután kisöpörte a szaharai homokot az országból. Németh Lajos is nagyon várta már, hogy megszűnjön az utánpótlása a pornak, ami miatt sokáig csak szűrt napsütést kaphattunk.

Mire figyelmeztet Németh Lajos?

Két dolgot emelt még ki a beszélgetés során. Egyrészt szomorú, hogy a következő napokban jelentős csapadék nem érkezik, ugyanis az Alföldön 25-30 mm-re is szükségük lenne a növényeknek. A másik pedig, hogy az április igencsak szeszélyes, ami miatt hiába jön megint nyárias meleg (28-30 fokkal) a hétvégén, egyáltalán nem zárható ki, hogy a második tavaszi hónapban kapunk még hűvös, akár fagyos időt is, figyelmeztetett Németh Lajos a Mokkában.

Elég csak arra emlékezni, hogy a mostani hőségnap után másnap már volt olyan hely, ahol havazott az országban.

A most következő napokban fokozottan figyeljenek magukra, akik érzékenyek a frontokra, hiszen az eddig hidegfronti hatás után egyre inkább erősödő melegfronti hatás várható. Csütörtökön ráadásul kettősfront van jelen a légkörben.

Mit okoz ez? Fejfájás, migrén sokaknál kialakulhat, amelyet a szeles idő csak tovább fokozhat. Emellett görcsös- és gyulladásos jellegű panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák felléphetnek. A szeles idő ingerlékenységet, nyugtalanságot kiválthat, csökkentheti a hő- és komfortérzetet – írja az Időkép.

Sőt, a pollenek sem könnyítik meg az életünket. Az időjárási portál beszámolója szerint a platán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja magas, helyenként nagyon magas tartományban alakul. A nyír, valamint a ciprus- és tiszafafélék közepes-magas szinten lehetnek jelen.

About admin

Check Also

Ő az a gyönyörű lány, akit Dani átvitt a másvilágra magával a tegnap előtti brutális balesetben…Dani 200 km/h-val versenyzett a 70 milliós kocsijával amikor…

Spread the love Gyászolnak a testépítők és ketrecharcosok: szombaton Szalántánál végzetes balesetet szenvedett Stétz Dániel. …