HALÁLOS baleset !Meghalt a fiam!

Spread the love

 

A vádirat szerint a püspökladányi férfi tavaly június 28-án dél körül egyedül közlekedett Püspökladány térségében, a 4-es főúton Debrecen felől Karcag irányába a megengedett sebességhatáron belül, kb. 89 km/h sebességgel. A vádlott a vezetés során a biztonsági övét nem használta.

Az ügyészség rámutat: a bűncselekmény időpontjában és környezetében ideális, jó látási viszonyok voltak, csapadék nem volt, azonban az útszakaszon folyamatos volt a forgalom. A püspökladányi férfi nagyfokú figyelmetlensége miatt áttért a menetiránya szerinti bal sávba, és az autó bal első részével frontálisan nekiütközött a vele szemben szabályosan elöl haladó motorkerékpárosnak. Az ütközés után a vádlott járműve balra tartva továbbsodródott, és eközben a jobb oldali első részével több mint 60 km/h sebeséggel nekiütközött a másodikként a sávban haladó motorosnak. A vádlott által vezetett személygépkocsi megpördülve a bal oldali útpadka mellett állt meg, míg a két sértett a motorkerékpárokkal az ellenkező forgalmi sáv melletti útárokba borult.

A vádlott, miután kiszállt az autóból, azonnal elfutott a helyszínről, és ismeretlen helyre távozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a baleset során valaki megsérült-e, illetve segítségnyújtásra szorul-e.

A püspökladányi férfi többszörös KRESZ-szabályszegő magatartásának eredményeként bekövetkező balesetben az elsőként érkező sértett testszerte 8 napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett, míg a másik sértettnek olyan súlyos, életveszélyes sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen életét vesztette – olvasható az ügyészségi közleményben.

Hozzátették: a vádlott a bűncselekmény elkövetésékor úgy közlekedett, hogy tudott róla, hogy több járásbíróság korábban jogerősen eltiltotta őt a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben a Püspökladányi Rendőrkapitányság nyomozott.

A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat halmazati büntetésként börtönbüntetésre ítélje, emellett hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől és mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától is.

címlapfotó:illusztráció!

 

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

About admin

Check Also

Ő az a gyönyörű lány, akit Dani átvitt a másvilágra magával a tegnap előtti brutális balesetben…Dani 200 km/h-val versenyzett a 70 milliós kocsijával amikor…

Spread the love Gyászolnak a testépítők és ketrecharcosok: szombaton Szalántánál végzetes balesetet szenvedett Stétz Dániel. …