Wed. Nov 29th, 2023
Spread the love

Továbbra is kritikus állapotban van M. Richárd. A Dózsa György úti baleset okozója néhány hete, másodszor is sztrókot kapott. A 44 éves férfi jelenleg lélegeztetőgépen van az egyik debreceni klinikán, az ágyhoz bilincselve, fegyőrök vigyáznak rá.

Másodszor kapott sztrókot

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, húsvét előtt, rövid időn belül, másodszor kapott sztrókot M. Richárd. A 44 éves férfi állapotáról a BVOP értesítette ügyvédjét. Mocsai Gergely akkor azt mondta, M. Richárd nincs magánál, lélegeztetőgépen tartják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

50 kilót fogyott

A férfi még április 6-a körül szállították át a berettyóújfalui börtönkórházba romló egészségügyi állapota miatt. Az ügyvéd állítása szerint a férfi a börtönkörülmények miatt már 50 kilót fogyott. M. Richárdot azóta az egyik debreceni klinikán ápolják és továbbra is kritikus az állapota.

Dózsa György úti baleset

A 44 éves férfit azután ismerte meg az ország, hogy részbeni felelőse lett egy két ember halálát okozó közlekedési balesetnek a Dózsa György úton, még 2017-ben. Azt követően további jogsértések fűződtek a személyéhez; a tragikus baleset után engedély nélküli autóvezetésen érték, majd kábítószerrel visszaélés és vesztegetés miatt szintén büntetőeljárás indult ellene.

Alvilági figura

M. Richárd egyébként az alvilág ismert, jellegzetes figurája volt, aki előszeretettel villogot az újabbnál-újabb luxusautókkal. Már a Radnai László-féle „kecskeméti maffiaperben” is felbukkant vádlottként, mint az egykori keresztapa bűnszervezetének befolyásos intézője.

3 év 6 hónapot kapott

Az említett Dózsa György úti baleset büntetőperében 2021 júniusában hirdettek jogerős ítéletet, amelyben M. Richárdot 3 év 6 hónap fogházzal sújtották, véglegesen eltiltva a járművezetéstől. A férfi 130 kilométeres sebességgel száguldott Budapest belvárosában a halálos ütközés bekövetkezésekor.

Másodszor kapott agyvérzést

Rövid idővel a büntetés letöltésének megkezdése után máris romló egészségi állapotáról érkeztek hírek. Decemberben sztrókot kapott, áprilisban pedig agyvérzést diagnosztizáltak nála, azóta lényegében élet-halál között lebeg.

Bilincsben fekszik

A civishir.hu-nak M. Richárd meghatalmazott ügyvédje azt mondta, férfinak az agyvérzése mellett tüdőgyulladása is van, sőt, mivel 15 éves kora óta szteroidfüggő, mellékvesekéreg-elhalással küszködik, veseműködése gyenge.

Több szervével van probléma

Ezek együttesen vezethettek oda, hogy viszonylag rövid idő alatt több egészségügyi intézményben is kezelték, a berettyóújfalui börtönkórháztól kezdve a helyi közkórházon át a debreceni klinikákig, ahol most fekszik.

Az ágyához van bilincselve

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy M. Richárd, annak ellenére, hogy öntudatlan állapotban fekszik, és lélegeztetésre szorul, az ágyához van bilincselve, fegyőrök vigyáznak rá. A szigor okát az eljáró szerv nem köteles indokolni, ugyanakkor egy-egy ilyen döntés során nem feltétlen a szökés veszélye játszik szerepet, hanem az, hogy a rabot óvják másoktól. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

By admin