FIGYELEM! AGGASZTÓ HIVATALOS KÖZLEMÉNYT tett közzé a Rendőrség! NAGYON fontos felhívás! Minden Magyar állampolgárt figyelmeztet a Rendőrség. Ez most nem játék, EZ nagyon komoly!

Spread the love

Téged már hívott a bankod azzal, hogy gyanús pénzmozgást észleltek a számládon? NEM IS FOG! Ugyanis ez a legújabb csalási módszer, ne dőlj be neki! Tehát, ha azzal hív fel egy „banki alkalmazott”, hogy gyanús pénzmozgást észleltek a számládon, többségében online vásárlásokat kezdeményeztek rajta, ezért közösen kellene ellenőriznetek, mi történt, tedd le a telefont!

Ezt követően – miután meggyőződél róla, hogy nem arra gondoltak, amikor beleszaladtál egy-két kihagyhatatlan webshopos akcióba – jelentsd be a csalók hívását a lakhelyed szerint illetékes rendőrkapitányságon. Ha nem szakítod meg a hívást, azzal folytatódik a történet, hogy leegyeztetitek a kártyaszámodat, majd a probléma elhárítása érdekében megkérnek, hogy töltsd le a TeamViewer vagy az AnyDesk programot, ezzel távoli hozzáférést biztosítva a gépedhez.

Amikor ez kész és már látnak minden lépést, adatot, amit a számítógépeden vagy a telefonodon végzel, nyilván szükséges lesz belépni a netbankodba, hogy megszerezzék az azonosító adatokat és már mehetnek is az utalások, internetes vásárlások – a te károdra. A tranzakciók végeztével még szépen megkérnek, hogy töröld a programot, így eltünteted a nyomaikat. Ráadásul nem elég, hogy a pénzedtől megfosztanak, még az idődet is rabolják, ugyanis ezek a hívások akár órákig is eltarthatnak.

Ezért kérjük, ilyen esetekben is legyetek mindig körültekintőek! Már a sztori elején szakítsátok meg a hívást és vagy netbankon keresztül vagy a számlátokat kezelő bank telefonos ügyfélszolgálatán keresztül ellenőrizzétek a számlátokat! Kérjük adjátok tovább, hogy minél kevesebben essenek áldozatául ennek a csalásnak!

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …