Tue. Sep 26th, 2023
Spread the love

Hősnek kiáltottak ki egy ukrán katonát, miután felrobbantott egy hidat, hogy megakadályozza az orosz tankok előrenyomulását.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy Vitalij Szkakun Volodimirovics katona az orosz tankok előrenyomulásakor egy Krímhez közeli hídnál állomásozott.

 

Volodimirovics nem tudta időben elhagyni a helyőrséget, így drasztikus lépéshez folyamodott. Úgy döntött, hogy ott marad a helyszínen és gondoskodik a híd felrobbantásáról, amelyet az oroszok használtak volna, hogy átmasírozzanak a tankjaikkal. Ez a hősies cselekedet azonban az ukrán katona életébe került.

Hazája fegyveres erői azóta hősnek kiáltották ki, amiért ilyen bátran és élete feláldozásával védte a hazáját.

 

“A tankoszlop előrenyomulásának megállítása érdekében a Henichesk-híd felrobbantása mellett döntöttek. Vitalij Szkakun katona önként vállalta ezt a feladatot. Felaknázta a hidat, de nem tudott elmenekülni, így magával együtt felrobbantotta” – olvasható a posztban.

„A bajtársunk meghalt. Hősies tette jelentősen lelassította az ellenség előrenyomulását, ami lehetővé tette az egység számára a védelem átcsoportosítását és megszervezését” – folytatták a bejegyzésben.

A tengerészgyalogság arra kéri a Főparancsnokságot, hogy ítéljék oda Szkakun Vitalij Volodimirovics tengerésznek az állami katonai kitüntetést.

Ez volt az a híd:

By admin