Iskolai fűtést a szülők fogják kifizetni?? Nem akármit reagált a Belügyminisztérium az iskolák fűtéséről szóló hírekre. – Ön hozzájárulna gyermeke iskolájának rezsiszámlájához? RÉSZLETEK:

Spread the love

A kedden megjelent állításokkal szemben semmiféle döntés, „parancs”, „utasítás” vagy új jogszabály nem született az iskolák fűtésével kapcsolatban – közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel. Mint arról a sajtóban nyilvánosságot kapó közadatkérőt is tájékoztatták, évtizedes, tehát nem új szabályozás, hogy az oktatási épületekben legalább 20 Celsius-fokot szükséges tartani. Ez nem jelenti azt, hogy többet ne lehetne – írták. A Belügyminisztérium közleménye hangsúlyozza: AZ OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK FŰTÉSE MINDENHOL MEGOLDOTT. A kormány a háború és a brüsszeli szankciók okozta európai energiaválság ellenére is normális tanévre készül, az iskolákat az eddig megszokottaknak megfelelően tervezik fűteni, ha az európai energiahelyzet megengedi, olvasható a nyilatkozatban.

Az Európában kialakult gázválság miatt minden eshetőségre fel kell készülni, arra a szélsőséges esetre is, hogy Európában nem lesz elég gáz – tette hozzá a BM. Jelezték: a gázfűtés hiánya akár a magyar lakosságot – így az iskolákat is – elérheti, a kormány ezért rendelt el energia-veszélyhelyzetet, további gázvásárlást, a gázkitermelés fokozását és az iskolák egyéb lehetséges fűtési módjának felmérését. A Belügyminisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri a nemzetközi és a hazai energiahelyzetet – áll a közlemény végén. Forrás, index.hu

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …