Sun. Sep 24th, 2023
Spread the love

“Kiröhögtetted magad, most meg kussban vagy!” — Irgalmatlanul kiosztotta Gyurcsány Ferenc a miniszterelnököt az ukrán válság kapcsán

Ezt nem teszi zsebre Orbán.

Beszámoltunk arról, hogy a megállapodás ellenére Oroszország katonai egységeket vezényelt a két kelet-ukrajnai szakadár tartomány, a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság területére.

Orbán Viktor Facebook-oldalán azt írta, Magyarország része az uniós álláspontnak, továbbá összehívta a nemzetbiztonsági kabinetet is kedden reggel, de ennél markánsabb véleményt nem fogalmazott meg orosz barátja agresszív lépésével kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán reagált az eseményekre:

Orosz-magyar két jó barát, nem így van Viktor?! Ahogy te tudsz barátkozni, nem barátkozik úgy senki.Négyszer ígérték meg az oroszok, hogy elismerik Ukrajna határait. Négyszer. Egyszer éppen Budapesten. Amolyan rendes szokásos nemzetközi szerződésben.

Most meg ugye bevonultak katonákkal, harci járművekkel.

Mit szólnál hozzá, ha valamelyik szomszédos ország bevonulna két magyarországi megyébe, mert azok függetlennek kiállították ki magukat, és most jön a szomszéd fenntartani a békét?

Ugye elzavarnád a francba őket, nemzethalálról szónokolnál és harcba hívnád a nemzetet.

Most meg kussban vagy.

Teszel te a Kárpátalján élő magyarokra, a nemzetközi jogra, a becsületre.

A barát az barát. Neked meg Putyin a barátod. Madarat tolláról.

Elmentél három hete, ahogy te mondtad, békemisszióra Moszkvába. Hű de sikeres voltál! Milyen, amikor kiröhögteted magad Viktor? Milyen, amikor desszertnek megkapod a fegyveres beavatkozást, a háborút, egy nemzet megtörésének kísérletét itt a szomszédunkban?

Oroszország Putyin vezetésével agresszor lett. Rablóállam.

Dörgölőznél még egy kicsit? Mert szereted az erőt. Ha félnek tőled.

Gondolom, most egy darabig csendben leszel. A szégyen csendjében. Aztán lassan vedd le Putyin fényképét a falról!

Tegyél tükröt a helyére! Nézz bele!

Mit látsz?

By admin