Kötelező katonai sorszolgálat 2023. január 1-től! Bejelentette a védelmi miniszter: NAGYON SÚLYOS TÖRVÉNY LÉP ÉLETBE, a kötelező katonai sorszolgálatot érinti 2023. január 1-től! ITT van minden, amit eddig tudni lehet:

Spread the love

NAGYON SÚLYOS TÖRVÉNY LÉP ÉLETBE, a kötelező katonai sorszolgálatot érinti 2023. január 1-től! Jövőre és csak férfiakra vonatkozik majd. Lettországban jövőre visszaállítják a kötelező katonai sorszolgálatot – jelentette be Artis Pabriks védelmi miniszter, aki a döntés háttereként a szomszédos Oroszországgal kialakuló növekvő feszültséget és az ukrajnai háborút jelölte meg.

“Lettország jelenlegi katonai rendszere elérte határait. Ugyanakkor nincs okunk azt hinni, hogy Oroszország változtatni fog magatartásán” – mondta Pabriks újságíróknak. Lettország a NATO-csatlakozás után beszüntette a kötelező katonai szolgálatot. A balti EU-tagállam hadserege 2007 óta hivatásos katonákból és önkéntes nemzetőrökből áll, akik hétvégenként részmunkaidőben teljesítenek szolgálatot.

A kevesebb mint kétmillió lakosú, Fehéroroszországgal és Oroszországgal határos országban jelenleg mindössze 7500 aktív katona és nemzeti gárdista szolgál, akiket 1500 fős NATO-kontingens támogat. Forrás

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …