Lángol a Mecsek, több ház teljesen leégett, már helikopterről oltják a tüzet. Nem alszik el

Spread the love

Tűz ütött ki Pécs északnyugati szélén, a Mecsek lábánál. Több hektárra terjed ki a tűz, amely hétvégi- és lakóházakat is érintett. Közülük három leégett, és három gázpalack is felrobbant – közölte a katasztrófavédelem.

Hétvégi házak is lángra kaptak a nagy kiterjedésű tűzben – tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Horváth Nikolett Csilla azt mondta: a tűz egy bozótosban keletkezett a város hétvégi házas, gyümölcsös kertekkel tarkított városrészében, az Akó dűlő környékén. A lángok hétvégi házakra is átterjedtek.

Helikopterrel is oltanak

A lángok eloltásán csaknem száz tűzoltó dolgozik. Helikopter is részt vesz a védekezésben, amely az orfűi tóból viszi a vizet.

„Tűz van Patacson, az oltáshoz minden tartalék vízre szükség van. Az Akó dűlőből indult a tűz, amelyet jelenleg is nagy erőkkel oltanak a tűzoltók Patacson, a Mecsek oldalában. Az oltás során a tározók gyorsabban kiürülnek, ezért kérjük Éger-völgy, Ürög és Patacs városrész lakóit, hogy a tűz megfékezéséig csak a legszükségesebbre használják az ivóvizet. Felhívjuk figyelmüket, hogy az oltás velejárójaként nyomásesés, vízzavarosodás fordulhat elő a fenti területeken”.

A Bama.hu azt írja: a tűz a nagy szél miatt folyamatosan terjed tovább, több kertet már porrá égetett. A környéken több lakóház is van a hétvégi házak mellett, ezek tulajdonosai aggódnak ingatlanjaik biztonságáért.

Több gócpontja is van már a lángoknak, amit a tűzoltók megfeszített erőkkel próbálnak eloltani. Az egységek ahonnan csak tudnak, próbálnak vizet nyerni az oltáshoz. A Telex azt írja, hogy az az orfűi szabadstrandon kiküldték a vízből az embereket, mert onnan viszi a helikopter a vizet az oltáshoz.

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …