Tue. Sep 26th, 2023
Spread the love

Hó, havas eső jön éjjel, napközben előbújik a nap

Délen és a Dunántúlon egyre többfelé váltja hó az esőt, a hegycsúcsok újra behavazódtak.

Áprilisi tréfa vagy nem, az előrejelzéseknek megfelelően

az esőt egyre többfelé váltja havas eső, hó.

Vasárnapra virradó éjszaka és hajnalban sokfelé várható havas eső, havazás, helyenként eső is, majd napközben csökken a csapadékhajlam, és délután már csak az Alföldön valószínű elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor, illetve hózápor. A nap második felében északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. Élénk, erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban -3, +2 fok várható. Napközben csupán 4-9 fokot mérhetünk.

Hétfőn hosszabb-rövidebb időre már mindenhol kisüt a nap, említésre méltó csapadék nem várható. Többfelé élénk lehet a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban -7 és +1, délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.Kedden délen számíthatunk több napsütésre, máshol gyakrabban lehet felhős az ég. Kisebb eső, zápor északnyugaton alakulhat ki. Élénk, erős, északon viharos lesz a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban -3, +3, délután 9-18 fok várható. A naposabb déli tájakon mérhetjük majd a legmagasabb értékeket.

Szerdán fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést, melyekből csak néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. Többfelé marad az szeles idő. A csúcshőmérséklet 13 és 20 fok között alakulhat. Csütörtökön a napos, gomolyfelhős idő mellett elszórt záporok is kialakulhatnak. A nyugatias szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Délután 15-21 fokra van kilátás.

Ritkán lát havat a medvehagyma, most szinte nem látszik ki belőle:

Kiefer Béla fotói a Mecsekből

Pécsett újra kifehéredett a sípálya:

Üzemeltető: Dobogókőért Közhasznú Alapítvány

Legmagasabb hegycsúcsunk, Kékestető jelenleg:

Üzemeltető: www.kekesteto.hu

Nem kellett hóágyú:

Mátraszentistván hópályája (Hüttesíiskola) /üzemeltető: Sípark Mátraszentistván/

A néhány centi hóból máris futotta egy kedves, kis hóemberre:

 

By admin