Mon. May 29th, 2023
Spread the love

Még az orvosok nem értik, hogy lehetséges, de a 7 éves vak kislány visszanyerte a látását

Evie-Mae Geurts (7) pár hónaposan kórházba került megfázással, a szeme csúnyán bevörösödött. A vizsgálatok azt mutatták, a szeme nem reagál semmilyen ingerre, az orvosok megállapították, hogy vak. A brit kislányt nyolc hónaposan vízfejűséggel diagnosztizálták – a fejében lévő nyomás a normális érték 32-szerese volt. Az orvosok azt mondták édesanyjának, Amynek (28), hogy lánya fájdalmát tudják csökkenteni, de az agya károsodott, a folyamatos nyomás miatt nem fog látni, és feltehetőleg sosem fog járni és beszélni sem.

FOTÓ: NORTHFOTO

A kislányt megműtötték, shuntöt kapott, hogy az agyában lévő folyadékot elvezessék. Otthonába hazatérve Evie látása szép lassan javulni kezdett. Két évesen megtanult járni és beszélni, a vízfejűsége tavaly megszűnt, így a shuntöt eltávolították. A kislány mostanra teljesen visszanyerte a látását, és megelőzi korát tanulásban.

 

FOTÓ: NORTHFOTO

– Evie fenomenális. Az orvosok nem értik: valahogy meggyógyította saját magát. Mindenben el volt maradva, és most hirtelen előrébb tart a fejlődésben. Nagyon büszkék vagyunk rá – mondja az édesanya.

Daily Mail

By admin