Megcsippelik a magyarokat is?! Amerikában is megkezdődik a mikrocsipek beültetése dolgozók ezreibe! ÍGY akadályoznák meg a következő világjárványt: A készülék jelezne ha a viselője..

Spread the love

Ha a bőr alatti jeladó jelezne, abból gyorsabban le lehetne vonni következtetéseket, így elejét lehetne venni egy fertőzés továbbterjedésének. Az amerikai hadsereg egyik orvosa olyan, a bőr alá helyezhető „lámpán” dolgozik, amely érzékelői révén azonnali visszajelzést küld, ha a viselője megbetegedett – írja a hvg.hu.

Matthew Hepburn, az amerikai hadsereg orvosa, az Operational Warp Speed nevű kezdeményezés egyik vezetőjeként többek között a koronavírus elleni vakcinák fejlesztését és forgalmazását segítette, most pedig egy olyan „ellenőrzőlámpán” dolgozik, amely szerinte képes lenne megakadályozni, hogy egy kórokozó ismét pandémiaszerű eseményekhez vezessen. A készüléket a bőr alá kellene beültetni, de a szakember elmondása szerint a chip teljesen biztonságos, a vele kapcsolatos kutatás pedig már régebb óta zajlik.

A fejlesztést először cukorbetegek számára készítették, de Hepburn rájött, hogy egy sokkal komolyabb célra is bevethető. Az orvos által bioérzékelőnek nevezett, parányi chipet egy hidrogélnek nevezett anyag borítja és a viselése nem okozna semmilyen kellemetlenséget. A terv szerint az eszköz szöveti szintén mérné, mi történik az emberi szervezetben, és ha a chip viselője megbetegszik, akkor a szenzor egy jelzést küld. A technológia az emberi test laktátszintjét ellenőrizné, ami többnyire mérgezéskor, de akár gyógyszerek hatására is képes megemelkedni. Hepburn szerint ha a bőr alatti jeladó bejelezne, abból gyorsabban le lehetne vonni következtetéseket, és így elejét lehetne venni egy fertőzés továbbterjedésének. A munkát a USS Theodore Roosevelt hadihajó esete ihlette, ahol több mint ezer tengerész lett koronavírus-fertőzött, miután a kórokozó oda is bejutott.

A hajó a tömeges megbetegedések miatt mintegy két hónapig állt. Ez a svéd cég tényleg chipet rak az oltott emberekbe, de jó okkal- Az Epicenter találmánya az oltott státusz igazolását gyorsítja. Nincs papírozás, minden információ a bőr alatt van. Az Epicenter egy igen sikeres startup, amely hosszabb ideje vizsgálja, miként lehet elektronikus eszközöket az emberi testbe illeszteni. A svéd társaság legújabb kísérletei a koronavírus ellen már beoltott embereknek szólnak: azt kutatják, hogyan lehet minél kényelmesebben igazolni/bemutatni az oltási státuszt. A Daily Mail szerint ezt a folyamatot egy apró, a bőr alá helyezett mikrochip jelenti.
A szerkezet természetesen nem az oltással kerül a testbe (mint ahogy a konteóhívők hiszik és terjesztik), utólag adják hozzá, és teljesen biztonságos. A parányi, mindössze rizsszem méretű chipet egy arra alkalmas leolvasó felé kell mutatni, amely ezután betölti az abban tárolt, a vakcina beadásakor kapott orvosi dokumentumot. A cég egy mobiltelefonnal kezdte el használni a terméket. A mobil ebben a helyzetben egyszerre volt a leolvasó és a chipben lévő információ megjelenítője. Az Epicenter rámutatott, hogy a világjárvány óta számos helyszínre, például éttermekbe, bárokba, múzeumokba csak úgy lehet belépni, ha a látogató igazolja, hogy beoltották. Ilyenkor általában egy plasztikkártyát mutatnak vagy ahol az elérhető, egy digitális, mobiltelefonról látható Covid-igazolványt.
Ez azonban nem annyira kényelmes, hiszen mindkettőt elő kell venni, belépni az alkalmazásba, stb. A karban lévő mikrochip és a rajta lévő kód ezzel szemben sokkal gyorsabb, hiszen a viselőjének csak egy pillanatra kell szabaddá tennie a karját. A chipet a karba, vagy a hüvelyk- és mutatóujj közé lehet beültetni a cég szerint. Aki pedig megunja, nem akarja tovább viselni, annak az Epicenter az eltávolításban is segít. A tömeges bevezetés azonban még odébb van, egyelőre a prototípust fejlesztik. Forrás

About admin

Check Also

Gyógyíthatatlan beteg Hernádi Judit.. ” semminek semmi értelme már…”

Spread the love A Jászai Mari-díjas színésznő, Hernádi Judit évről évre egy megpróbáltatással teli hónap …