Breaking News
Home / Aktualis / Megszakad a szív! Ezekben a pillanatokban hamvasztják el a 16 éves Szonját, akivel ez a szörnyű betegség végzett: – Nyugodj Békében!

Megszakad a szív! Ezekben a pillanatokban hamvasztják el a 16 éves Szonját, akivel ez a szörnyű betegség végzett: – Nyugodj Békében!

SHARE

A kislány hősiesen küzdött, de sajnos nem élte túl a szörnyű betegséget.

Napra pontosan 2 év 5 hónapig tartott a harc, melynek végén Szonja január 5-én este fél 8-kor átlépett oda, ahol már nem fájhat neki. A kislány sajnos életét vesztette, pedig 2019 nyara óta hősiesen küzdött, hogy felépüljön. Ebben az időben kezdett el szédülni először, de ekkor még nem is foglalkozott vele, mert csak bizonyos fejtartásnál érezte – ezeket a mozdulatokat kerülte. Júliusban a néptánc-táborban azonban már olyan mértékű volt ez, hogy a tanára szólt a családjának, és haza is vitték.

„A fülben levő egyensúlyi szerv zavarára gyanakodtunk, fülészhez vittem, aki a félrefordított fejtartásra azt mondta, hogy „valószínűleg elaludta a nyakát„. Mikor pár nappal később elesett a biciklivel, akkor az anyai ösztön felkiáltott bennem és hangosan is kimondtam: ez a gyerek beteg! Egy másik fülész lelkiismeretesen kivizsgálta, gyanút fogott és CT-re küldött minket. Augusztus 5-én egy szürke folyosón egy szürke hölgy közölte, hogy megismétlik a CT-t, mert látnak egy elváltozást. Másnap a kórházban MRI-vizsgálatot végeztek, ami egyértelműen mutatta a daganatot az agytörzsben” – fogalmaz a kislány anyukája a gyermeknek létrehozott közösségi oldalon. „Vannak ezek a filmes jelenetek, amikor az orvos a diagnózis közlése előtt az mondja: „üljön le”. Azt gondolja az ember, hogy ez csak film, ilyen helyzetben ő sohasem lesz. Aztán mikor mégis ott találja magát a filmes jelenet közepén, majd 2 perccel később vissza kell menni a lányához a kórterembe és mosolyogva tovább rakni a puzzle-t, akkor nem tudom, honnan veszik a szülők az őserőt, de veszik és kapják. Mert nem látszódhatott rajtam semmi.„

Szonja jobb oldala volt érintett, egyre nehezebben használta a jobb kezét és a jobb lábát. Először csak kézen kellett fogni a sétánál, aztán egyre erősödtek a tünetek, ezért októberben meg kellett műteni. Bár a műtét jól sikerült, nem voltak szövődmények, a daganatnak csak egy részét tudták eltávolítani. Néhány héttel később elkezdték a sugárkezelést Budapesten és a kemoterápiát is. Sajnos az idő múltával a 16 éves kislány szervezete feladta a harcot, hiába küzdött érte szívvel-lélekkel családja és orvosai is.

Ma lesz a hamvasztás „Szonját ma este 7 óra körül hamvasztják, aki esetleg gondolna rá, ebben az időpontban idézze fel mosolyát és gyújtson egy gyertyát” – írta legfrissebb posztjában az anyuka, hozzátéve, hogy egy csodaszép, hófehér menyasszonyi ruhába fogják öltöztetni, fején gyöngykoszorú lesz, kezében pedig tulipáncsokor, ugyanis Szonja imádta a hercegnős dolgokat. A kislánnyal együtt elhamvasztják Kutymorgót is, a kedvenc plüssét, mivel a gyermeknek ez volt a kívánsága.

„Még 2019 októberében, az agyműtétje előtt diktált le egyfajta „végrendeletet”, ebből tudjuk, hogy így akarta. Azt kérte, hogy a hamvait szórjuk szét a Kárpátokban, erre később kerül majd sor. Szonja búcsúztatója január 26-án, szerdán lesz.„

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

About admin

Check Also

MEGVAN A PONTOS ÖSSZEG, FORINTRA PONTOSAN ENNYI PÉNZBELI kompenzációt ad az állam a nyugdíjasoknak

SHARE Az idősek juttatása emelkedett az év elején: a nyugdíjasok ezúttal öt százalékkal nagyobb havi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *