Tue. Sep 26th, 2023
Spread the love

Szerda este a Credit Derivatives Determinations Committee (CDDC) kimondta, hogy a devizakötvények kamatának rubelben fizetése államcsőddel érhet fel / Fotó: Northfoto

Szerda este a Credit Derivatives Determinations Committee (CDDC) kimondta, hogy a devizakötvények kamatának rubelben fizetése államcsőddel érhet fel /. Megérkezett az első hivatalos állásfoglalás arról, hogy Oroszországban beüthetett az államcsőd.

Szerda este a Credit Derivatives Determinations Committee (CDDC) kimondta, hogy a devizakötvények kamatának rubelben fizetése államcsőddel érhet fel, és ez lehet az első hivatalos állásfoglalás azzal kapcsolatban, hogy Oroszország esetleg államcsődben van, mivel nem teljesítette a fizetési feltételeket.

A Portfolio cikke szerint a CDDC a csődkockázati felárak (CDS) piacát szabályozza, és akkor szokták a véleményét kérni, ha egy ország államcsőd közelében van. A testület állásfoglalása alapján fizetik ki a CDS-eket azoknak, akik a csőd ellen biztosították magukat.

Az oroszok egyetlen menekülési útja az lehet, hogy május 4-ig tart a kötvények 30 napos türelmi ideje, és ha addig teljesítik dollárban a kamatfizetést, akkor megúszhatják az államcsődöt.

A Blikk is megírta nemrég, hogy a Standard & Poor’s hitelminősítő már szelektív csődről beszél, szerintük a türelmi idő ellenére nem látják valószínűnek, hogy Oroszország mégis dollárban teljesítené a kötelezettségeit.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

 

By admin