Breaking News
Home / Uncategorized / Müller Cecília nagy bejelentése – Ez jön 2 héten belül Magyarországon, készüljön fel mindenki!

Müller Cecília nagy bejelentése – Ez jön 2 héten belül Magyarországon, készüljön fel mindenki!

SHARE

Soha nem volt annyira szükség a koronavírus elleni védőoltásra, mint most, hiszen versenyt futunk az idővel – mondta az országos tiszti főorvos az M1 reggeli műsorában.

Müller Cecília azt mondta, a negyedik járványhullám felfutó szakaszában vagyunk, a fertőzöttek száma napról napra emelkedik és nő a kórházba kerülők száma is.

Ezért fontos az oltások felvétele, hiszen legalább két hétnek kell eltelnie, hogy a vakcina kifejtse hatását.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a védőoltás sem véd meg ugyan százszázalékosan a fertőzéstől, de elkerülhető vele a betegség súlyos lefolyása, a kórházba kerülés.

Kitért az oltási akcióhét tapasztalataira, amelyet jónak értékelt, hozzátéve, hogy a regisztráció és időpontfoglalás nélküli oltási lehetőség “úgy tűnik, kicsit kényelmesebb forma” az embereknek.

Az akcióhét első napján, hétfőn több mint 14 ezren kérték első adag oltást, ami mutat egyfajta szándékot az oltási sorozat befejezésére – mondta.

A SZAKEMBER KIEMELTE, A HARMADIK VÉDŐOLTÁS FELVÉTELE IS NAGYON FONTOS, EZZEL ÚJRA MAGASRA, 80-90 SZÁZALÉKRA LEHET EMELNI A SZERVEZET VÉDEKEZÉSI KÉPESSÉGÉT.

Müller Cecília beszélt arról is, hogy a fertőzés következtében a kórházba kerülés esélye négyszer nagyobb az oltatlanoknál, az intenzív osztályra kerülés esélye pedig tízszeres, bizonyos krónikus kockázatoknál pedig akár tizenhétszeres is lehet.

A vírus örökítőanyagának szennyvízben mért értékeiről elmondta, azok magas szinten stagnálnak, de a stagnálás azt mutatja, hogy egy-két hét múlva a járványhullám tetőzhet Magyarországon.

Forrás

Share:

About admin

Check Also

Miskolcon élő roma házaspár vagyunk, akiket megvetnek, mert mozgáskorlátozott gyermeket fogadtunk örökbe. Nézzék meg a ma 4 éves tündéri kislányunkat, és amennyiben úgy érzik kár lett volna állami gondozásban hagynunk Őt, kérjük önöket köszöntsék születésnapján, mert igazán boldoggá tennének bennünket vele!

SHARE Miskolcon élő roma házaspár vagyunk. Köztudott az országban, hogy nagyon sokan előítélettel vannak a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *