NAGY bejelentést tett a kormány pár perce: HATALMAS nyugdíjemelés jön hamarosan! Hihetetlen mekkora! Hamarosan EKKORA plusz összeghez jutnak a nyugdíjasok: – Vajon lesz mire elköltsék ezt a rengeteg pénzt?!

Spread the love

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tartott. A miniszter a kormányinfón elmondta, hogy a tegnapi kormányülésen megállapították, hogy a háború miatt egész Európában magas az infláció.

Az árak növekedésével az árstop intézkedés jelentősége is nő, melyek több mint 5 százalékkal csökkentik az inflációt – mondta el. Árstop nélkül 13 százalékos lenne az infláció. Ahogy arról tegnap Orbán Viktor miniszterelnök tájékoztatott: marad az árstop júliusig. A nyugdíjemelésről is döntött tegnap a kormány. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a meghosszabbított intézkedéssel együtt járna le a kamatstop is. A kormány döntött a nyugdíjak emeléséről is.

A jelenlegi előrejelzések szerint 8,9 százalékos lehet az éves infláció, amely jelentősen magasabb, mint az év eleji 5 százalékos. Mivel az eltérés jelentős, 3,9 százalékos emelés jön július elejétől. A miniszter azt is elmondta, hogy a nyugdíjasok júliusban visszamenőlegesen megkapják a január-júniusra vonatkozó különbözetet, tehát egyösszegű nyugdíjkorrekció is érkezik majd, valamint júliustól az emelt nyugdíjösszegekre lehet számítani. Forrás

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …