Breaking News
Home / Aktualis / Örömhír a nyugdíjasoknak, érkezik az emelt nyugdíj, van aki 2500 forinttal kap többet.

Örömhír a nyugdíjasoknak, érkezik az emelt nyugdíj, van aki 2500 forinttal kap többet.

SHARE

Szerdán a kormány döntésének értelmében 5 százalékkal magasabb ellátás érkezik minden időskorúhoz – írja az Mfor, ám mivel százalékosan mindenki ugyanakkora emelésben részesül, így a plusz összegek tekintetében jelentős eltérés lesz.

Ha az átlagos nyugdíj összegét vesszük – a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján, ami most 165 610 forint, akkor plusz havi 7886 forintot jelent az emelés.

Viszont a Magyar Államkincstár az Mfor-ral azt közölte, nyugdíjasok közel 60 százaléka az átlagnál kisebb összegű ellátásban részesül havonta. Ez 150 ezernél is kevesebb pénzt jelent havonta. Egy 100 ezer forintos nyugdíj esetén tehát az emelés 5000 forintot fog jelenteni.

A öregségi minimumnyugdíj esetén – mely évek óta változatlanul 28 500 forint – 1425 forinttal lesz magasabb az emelt összegű ellátás.

Egy 300 ezre nyugdíj esetében 15 ezerrel, míg 500 ezer forintnál 25 ezer forinttal többet kapnak majd az érintettek. Egymilliós nyugdíj esetén 50 ezer forint a többlet, 2 milliósnál pedig havi 100 ezer.

About admin

Check Also

MEGVAN A PONTOS ÖSSZEG, FORINTRA PONTOSAN ENNYI PÉNZBELI kompenzációt ad az állam a nyugdíjasoknak

SHARE Az idősek juttatása emelkedett az év elején: a nyugdíjasok ezúttal öt százalékkal nagyobb havi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *