Tue. Oct 3rd, 2023
Spread the love

Oroszok végül ledobták a bombát!
Megtörtént amitől féltünk!
MOST ÉRKEZETT: Pusztító vákuumbombázás Ukrajnában
Vákuumbombát is használtak már az oroszok – állítják a katonai szakértők. Bár a Föderáció tagadja a termobarikus fegyverek használatát, ennek ellentmondanak az Ukrajnában készült felvételek.
Ezeken vákuumbomba-becsapódások láthatók, ami a harcoló felek közül csak az oroszoknak van.
A vákuumbomba robbanáskor képes a környezetéből minden oxigént magába szívni, majd hatalmas hő- és lökéshullámmal letarolni a hatósugarában található épületeket és embereket.

Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) vizsgálatot indított Oroszország ellen az Ukrajna lerohanása során elkövetett esetleges háborús bűnök miatt, miután egy ukrán tisztviselő azt állította, hogy Oroszország illegális fegyvert használt a háború során – közölték tisztviselők.
A Fox News összeállítása szerint hétfőn Ukrajna amerikai nagykövete, Oksana Markarova az amerikai Capitoliumban újságíróknak azt mondta, hogy Oroszország ukrajnai inváziója során vákuumbombát használt, megsértve ezzel a nemzetközi jogot. Markarova egy zárt kongresszusi meghallgatás előtt beszélt erről.

A Fehér Ház a nemzetközi nyomozó szervek megerősítésére vár, mielőtt lépéseket tenne – közölték tisztviselők.”Ha ez igaz lenne, akkor ez potenciálisan háborús bűncselekmény lenne” – mondta Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára egy hétfői sajtótájékoztatón.
Az alábbi felvételen nagy valószínűséggel az említett vákuumbomba bevetése látható:
A thermobaric bomb (also known as a vacuum bomb) was used today in #Ukraine. THIS IS ONE OF THE MOST BRUTAL WAR WEAPONS THAT EXSIST! It uses oxygen from its surrounding to generate a high temperature explosion. #StandingWithUkraine pic.twitter.com/1OluiiGxpY

— #STANDWITHUKRAINE ?? (@boolivardmusic) February 28, 2022
….

Egy orosz katonai kutatólaboratórium bemutatta a Csillagok Háborúja-szerű harci öltözet prototípusát
Egy nagy, orosz high-tech katonai kutatóközpont bemutatta egy új generációs harci öltözék prototípusát. A Csillagok Háborújában látható felszerelésekre emlékeztető lenyűgöző ruházatot orosz katonák fogják viselni a jövő csataterein.

A prototípus része egy sisak, amely a katona arcát takarja és a legmodernebb testpáncél.

A következő generációs harci felszerelés magában foglal egy mesterséges külső vázat is, amely növeli a teljesítményt és az állóképességet harc közben.

A prototípust csütörtökön mutatták be a moszkvai Nemzeti Tudományos és Technológiai Egyetem (MISIS) legnagyobb csúcstechnológiai prototípus központjának megnyitóján.

A prototípust a Gépgyártó Központi Kutatóintézetben fejlesztették ki, amely egy jelentős orosz fegyvertervező és elsődleges katonai szállító vállalat.

A jövő harci öltözékének koncepcióján dolgozunk. A kiállításon látható azon elképzelésünk, amelyet a következő években szeretnénk kifejleszteni,“- mondta Oleg Chikarev, az intézet fegyverrendszerek vezérigazgató-helyettese.

Együtt dolgozunk olyan orosz vállalatokkal is, amelyek a harci felszerelések különféle elemeire szakosodtak, és olyan jellemzőket próbálunk létrehozni, amelyek véleményünk szerint segítik katonáinkat feladataik végrehajtásában a csatatéren,” – tette hozzá.

Az orosz hadsereg aktívan készül arra, hogy megfeleljen a jövőbeli hadviselés kihívásainak, mivel a legfontosabb világhatalmak szintén a következő generációs harci rendszerek kutatásába és fejlesztésébe fektetnek, beleértve a mesterséges külső vázakat és a robotizált platformokat.

Tavaly a hadsereg tisztviselői elmondták, hogy a robotok és a kiborgok fokozatosan fel fogják váltani az emberi katonákat a földön, a levegőben, a tengeren és a világűrben.

Nagyobb robotizációt látok, ami valójában operátorokat és gépeket jelent a jövőbeli hadviselés számára, nem pedig katonákat, akik egymást lövik a csatatéren,” – mondta Andrey Grigoriev altábornagy, a Fejlett Kutatási Alapítvány (ARF) vezetője, ami a DARPA oroszországi megfelelője.

 

Mivel azonban a hús-vér katonák továbbra is szerepet fognak játszani a csatatéren, amíg a robotizált hadviselés meg nem valósul, a Ratnik 2 gyalogsági harci rendszer fejlesztése is folyik.

A Legionnaire nevű új projekt bonyolult lőfegyverekkel és kommunikációs rendszerekkel rendelkezik, valamint egy továbbfejlesztett felszereléssel, amely fokozott védelmet biztosít a golyók és a repeszek ellen, lehetővé téve a gyalogságok számára, hogy “minden környezetben kényelmesen érezzék magukat“. (1)

By admin