Pokoli kínokat élhetett át! Újabb részletek az óvodai kisbuszban felejtett Inezről – Megszólaltak a kislány szülei

Spread the love

Ép ésszel felfoghatatlan, miképp történhetett meg, hogy nyolc órára az óvodabuszban felejtettek egy 4 éves kislányt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán. A borzalmas emberi felelőtlenség miatt a kis Inez most az életéért küzd, a szülei pedig remegve imádkoznak érte, hogy egyetlen gyermekük megnyerje élete legnagyobb csatáját. Inezt mentőhelikopter szállította kórházba, cikkünk elkészültekor is az intenzív osztályon küzdöttek az életéért.

A Tiszaderzsen élő gyermeket kedden reggel vették fel a 14-17 fő szállítására alkalmas buszra, hogy a tomajmonostorai oviba eljusson. Ilyen kis létszám mellett azt gondolná az ember, nem eshet baja senkinek, minden gyermekre jut figyelem. Nem így történt, Inezt magára hagyták a buszon, senkinek sem tűnt fel a hiánya. Információink szerint már eszméletlen állapotban találtak rá.

Lapunk úgy tudja, a mentők legalább egy órát küzdöttek azért, hogy a kiszáradt, magatehetetlen kislány állapotát stabilizálják. Az Országos Mentőszolgálat a történtekről azt írta:

„A mentők helyszíni ellátás után egy négyéves kislányt szállítottak életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel kórházba.”

– Inez jelenleg a debreceni kórházban, a gyermek intenzíven fekszik. A szívünk szakad meg érte. Nem tudjuk felfogni, miért nem vette észre senki, hogy nincs óvodában, egyáltalán miért nem nézték át a buszt, mielőtt bezárták? Az egész család értetlenül áll a történtek előtt. Megtesszük a szükséges lépéseket, de most az a legfontosabb, hogy a gyermekünk túl legyen az életveszélyen – nyilatkozták lapunknak elcsukló hangon a kislány szülei, Eszter és Zoltán, majd rohantak is vissza gyermekükhöz. Az orvosok ugyanis szólították őket.

A SOFŐR ELLEN ELJÁRÁST INDÍTOTT A RENDŐRSÉG

A család egyik közeli barátja részletesen mesélt a történtekről.

– A bezárt ajtó és elsötétített ablakok mögött esélye sem volt arra, hogy bárki meghallja a segélykiáltását. Inez bizonyára megijedt, hogy eltűntek körülötte a társai és az ajtó is zárva van. Aznap ráadásul pokoli meleg volt, talán 50 fokos is lehetett a busz, amikor a nap a legerősebben tűzött – mesélte az ismerős.

– Nem ez az első eset, hogy a buszsofőr hibázott: Inez apukája pont két hete kapott egy telefont, hogy a kislány nem ment haza, a busz véletlenül Kunhegyesre vitte. A nagymama ment érte kocsival – tette hozzá az ismerős.

Úgy tudjuk, a gyermek reggel fél nyolctól délután három óráig volt a buszban, s a sofőr talált rá, amikor indult volna vissza a gyerekekkel. Információink szerint a sofőr ellen eljárás indult.

Lapunk megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot, akiktől az alábbi választ kaptuk: „A Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt hivatalból indított eljárást. Az esemény körülményeinek értékelését követően a nyomozók egy 56 éves kunhegyesi lakost gyanúsítottként kihallgattak. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség egyéb információt nem ad”.

Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere a Blikknek azt mondta, saját hatáskörben fegyelmi eljárást indított, emellett a rendőrség valóban nyomoz az ügyben, így az eljárás végéig további részleteket nem árulhat el.

Pokoli hőség a járműben
– A kocsi belső hőmérséklete a napon megemelkedik. Ha kint például 20 °C van, az autóban 5 perc után 26 °C, 60 perc után pedig 46 °C. Egy 34 fokos kánikulában 5 perc alatt 40 fokra is felkúszik a hőmérő higanyszála, egy óra elteltével pedig 62 fokot mérhetünk az autóban – magyarázta a Blikknek korábban Mukics Dániel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …