Riasztás! Érkezik az ítéletidő! Több mint 90 km/h-s széllel, 3cm-s átmérőjű jéggel és özönvízszerű esővel csaphat le órákon belül EZEKRE a területekre a vihar:

Spread the love

Késő délelőttől előbb az Északi-középhegység térségében elszórtan, majd délután az északnyugat felől érkező front előterében és annak mentén egyre több helyen alakulhatnak ki zivatarok, amelyek este, késő este fokozatosan átterjednek a keleti országrész fölé is. A fronthoz kötődő zivatarokat elsősorban felhőszakadás ( > 20-30 mm, lokálisan akár ~ 30-40 mm) kísérheti, emellett viharos széllökés (~60-90 km/h, egy-egy helyen >90 km/h) és jégeső (~ 1-3 cm) is előfordulhat környezetükben. Késő estétől északnyugat felől stabilizálódás kezdődik.

Pénteken a front átvonulása után napközben elsősorban a Dunától keletre, főként az északkeleti, keleti országrészben lehetséges zivatarok kialakulása, amelyeket felhőszakadás (> 20-30 mm), erős széllökés (50-60 km/h) és esetleg kisebb szemű jég kísérhet. Az esti órákban nyugat felől egy csapadékzóna érkezik, amelyben záporok mellett kisebb valószínűséggel zivatar is előfordulhat.

About admin

Check Also

Könnyes szemmel ,zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt férje

Spread the love Zokogva beszélt arról Varga Judit, hogyan kínozta, verte, késsel fenyegette a volt …