❄ Szakad a hó MAGYARORSZÁGON, nézzétek! Élőben ????????Baranyában néhol már 10 centinél is több hó hullott, csodálatos fotókat kaptunk Pécsről is????

Spread the love

Visszatért a havas tél a déli országrészbe, a Baranya vármegyei Szentlőrincen 12 centi hó hullott.

Lassanként délkelet felé elhagyja a havazást okozó csapadéktömb a déli országrészt. A kora esti órákban sok helyen intenzív havazás vette kezdetét, amely a fagypont körüli hőmérsékletben egyre többfelé megmaradt. Olyaannyira, hogy a Pécs környékén, Magyaregregyen 6, míg

Szentlőrincen 12 centiméternyi friss hó gyűlt össze.

Závodon nagy pelyhekben hullott a hó:

Videó: Jordáki Áron

Intenzív havazás fehérítette ki Pécset:

Kedden reggel délen havas tájra ébredhetünk, de ekkorra már elvonul a csapadék. Eleinte napos idő várható, később nyugat-északnyugat felől felhősödés kezdődik. A késő délutáni, esti órákban északon-északkeleten hószállingózás, kisebb hózápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél a délnyugati országrészt leszámítva többfelé megerősödhet. Napközben 0, +5 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán nyugat-délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. A déli országrészben délelőtt ónos eső előfordulhat. Délután és este pedig többfelé eső, zápor, északon, északkeleten vegyes halmazállapotú csapadékra hullhat. A déli országrészben kezdetben délelőtt ónos eső előfordulhat. A délies szél többfelé élénk, erős, néhol viharos lesz. A minimumok -9, -2 fok között alakulhatnak, de a fagyzugokban lehet ennél hidegebb is. Kora délután 0 és 9 fok várható.Csütörtökön egy napra jelentősen megenyhül az idő. Erős, viharos lesz a délnyugati szél, majd este nyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás. Szükség lesz az esernyőkre, több helyen is számítani kell esőre, záporokra. Délután 10-17 fokra számíthatunk az ország nagy részén, északkeleten lehetnek ennél alacsonyabb maximumok, ott néhol csak 4-7 fokot mutatnak majd a hőmérők.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …