1 perce érkezett! Nyugdíjasok figyelem!Végre kiderült, mikor és mekkora nyugdíjemelés érkezhet! Itt vannak az összegek

Spread the love

A nyugdíjak átlagosan 216 ezer forintra nőhetnek, az egyszeri kiegészítés pedig körülbelül 80 ezer forint lehet – mondta Farkas András nyugdíjszakértő, aki szerint nehéz lesz előteremteni a nyugdíjemeléshez szükséges forrásokat, de ezt kötelező a törvény.

Szükség van kiegészítő nyugdíjemelésre novemberben – nyilatkozta az InfoRádióban Farkas András nyugdíjszakértő. Szerinte a pontos összeget szeptember végén határozza meg a kormány, és október elején jelenik meg a kormányrendelet erről. Így a novemberi nyugdíjak már magasabb összegben érkezhetnek. A szakértő azt is hozzáfűzte:

Mivel ez január elsejétől visszamenőleges kiegészítő korrekció lesz, ezért egyösszegű emelési különbözetet is kapnak a jogosultak.

A nyugdíjszakértő emlékeztetett arra, minden számítás arra utal, hogy az infláció idén 15 százalék feletti lesz. A nyugdíjasokat érintő infláció pedig még magasabb: a KSH eddigi adatai is azt mutatják – az első nyolc hónap alapján –, hogy az általános infláció átlaga 21,98 százalékos, a nyugdíjasinfláció 23,28 százalékos. A KSH adatai és a kormány becslése alapján 3,6 százalékos nyugdíjemelésre számít idén a nyugdíjszakértő. A nyugdíjak átlagosan ezzel 216 ezer forintra nőhetnek.

az egyszeri kiegészítés összege pedig mintegy 80 ezer forint lehet.

„A nyugdíjtörvény szerint a magasabb mértékű inflációhoz kell igazítani a nyugdíjemelést, ha a nyugdíjasinfláció magasabb, mint az általános, akkor a nyugdíjasinflációhoz kell viszonyítani, és ha az tényleg 19,1 százalék körül alakul, akkor 3,6 százalékos emelésre lesz szükség” – mondta a NyugdíjGuru alapítója, aki kitért arra is, hogy még a korrekcióval sem feltétlenül marad meg a nyugdíjak vásárlóereje.

címlapfotó:illusztráció!

Hirdetés

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …