2 PERCE ÉRKEZETT A MEGHATÓ HÍR: Hatalmas elismerést kapott a tragikusan fiatalon elhunyt Benedek Tibor

Spread the love

Benedek Tibort választották a XXI. század legjobb vízilabdázójának!

Benedek Tibort, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót választotta meg a XXI. század legjobb férfi sportolójának a Total Waterpolo nevű vízilabdás oldal. A választás szakírók és szurkolók közös szavazatai alapján dőlt el, melyek alapján a férfiaknál Benedek Tibor, míg a nőknél a kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok Maggie Steffens kapta a legtöbb szavazatot – írja a Telex.

Nem Benedek volt az egyetlen magyar, aki a legjobb öt között végzett a szavazáson, a szintén háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás és Varga Dénes is felkerült a listára, akiket két szerb klasszis, Filip Filipovic és Vladimir Vujasinovic követ a listán.

Benedek Tibor nyáron halt meg

Benedek Tibor 2020 júniusban, 47 évesen halt meg. A világ egyik legjobb balkezes vízilabdázója volt, 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is nyert olimpiai bajnoki címet. 2003-ban világbajnok lett Barcelonában, tíz év múlva ugyancsak a katalán városban lett újra vb-győztes, de akkor már a válogatott szövetségi kapitányaként.

A kezét fogták

Benedek Tibor állapota egy2020  júniusi éjszaka fordult rosszra. A családot késő éjszaka értesítették a Korányi Sándor utcai kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében.

Sokan tudták, hogy nagy a baj

Benedek Tiborról régóta ismert volt az uszodákban, hogy beteg. A vízilabdában elért eredményei, a civil életben is példamutató magatartása, illetőleg szerető családapai szerepe folytán viszont senki nem beszélt erről. Még akkor sem, amikor május elején bejelentette: végleg visszavonul imádott sportágától.

Megrendítette az országot a halála

A halálhír bejelentésének napján este csendes sorban álltak a megemlékezők a Margitszigeten a Hajós Alfréd Sportuszoda bejáratánál. Egy gyertyával vagy egy szál virággal rótták le kegyeletüket.

Titokban temették el

Benedek Tibor halála előtt azt kérte, hogy szűk, családi körben temessék majd el. Családja teljesítette a legenda kívánságát, titokban helyezték örök nyugalomra Benedek Tibort.

Benedek Tibor Aréna

A Nemzeti Sport azt kezdeményezte, hogy a csütörtökön elhunyt Benedek Tibor nevét vegye fel a 2017-es vizes világbajnokságra épített Duna Aréna.

[ ]

Benedek Tibor édesapja Benedek Miklós

Benedek Miklós (1946. szeptember 28. – 2024 . január. 09) színművész, rendező. Sok nagyon jó filmben szerepelt ilyen például a: -S.O.S. Szerelem -A három testőr Afrikában -De kik azok a Lumnitzer nővérek? -A Pogány Madonna És persze színházban is szerepelt nem is egyszer.

Benedek Miklós, a Kossuth-díjas, Nemzet Színésze cím birtokosa, 77 éves korában elhunyt. Egy megható videó, melyet menye, Epres Panni osztott meg Instagramon, örökíti meg a színész utolsó meghajlását a színpadon a “Játék a kastélyban” című előadás végén, 2021. december 13-án. A felvétel jelképesen búcsúzó gesztusként szolgál, ahol a színész az unokái, valamint a vízilabdázó Benedek Tibor, fia és Epres Panni férje által is gyászolt nagyszerű művész emlékét tisztelik meg:

 (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …