25 éve halt meg a kis Szatmáry Niki.. édesanyja fájdalma, semmit sem enyhült. Kiderült, hogy mi történhetett vele..

Spread the love

Negyed évszázada történt a magyar kriminalisztika egyik legnagyobb, eddig megoldatlan ügye, Szathmáry Nikolett eltűnése és meggyilkolása. A 7 éves kislány a néptáncórájáról indult el hazafelé, de soha nem érkezett meg. Hiába kereste a családja és a rendőrök is, nem sikerült megtalálniuk a kislányt. Három évvel az eltűnése után, egy csatorna partján, a nádasban megtalálták a maradványait, a ruháival és pár hajcsatjával együtt. Azóta sok teória, elmélet született az ügyben, de egyiket sem sikerült bizonyítani, így továbbra is rejtély, hogy ki gyilkolta meg a lányt.

A 7 éves Szathmáry Nikolett néptáncórára járt a gyulai művelődési házba. 1998. január 14-én, a megszokott módon egyedül ment a táncórára. Délután 4 órakor, amint vége lett az órának, gyalog elindult haza. Ezzel egy időben az anyja elindult a művelődési ház felé. Úgy tervezték, hogy félúton találkoznak, és onnan együtt mennek majd haza.

AZ ASSZONY AZONBAN NEM TALÁLKOZOTT A KISLÁNYÁVAL, HIÁBA TETTE MEG A TÁVOT TÖBBSZÖR IS ODA-VISSZA.

Később már a rokonok is keresni kezdték Nikit, de miután így sem sikerült megtalálni, hívták a rendőrséget.

MINDÖSSZE ANNYIT SIKERÜLT KIDERÍTENI NIKIRŐL, HOGY AZNAP EGY ABC-NÉL LÁTTÁK UTOLJÁRA, AMI MÁR NAGYON KÖZEL VOLT AZ OTTHONUKHOZ.

Ezek után évekig nem találtak semmilyen nyomot, a család nem kapott hírt a kislányról.

Három évvel később minden megváltozott

Gyulán, a 44-es főút mellett nádvágók dolgoztak 2001. február 20-án. Munka közben emberi maradványokat találtak a csatorna mellett. A maradványok mellett ruhák és pár kiegészítő, például hajcsat is volt. Már akkor, a csontok mérete alapján arra lehetett következtetni, hogy valószínűleg Szathmáry Nikolett az.

A KISLÁNY ANYJA A HELYSZÍNEN FELISMERTE A RUHÁKAT, MAJD KÉSŐBB A DNS-VIZSGÁLAT IS MEGERŐSÍTETTE, HOGY A HÁROM ÉVE ELTŰNT LÁNY MARADVÁNYAIT TALÁLTÁK MEG A CSATORNÁNÁL.

A kötelező vizsgálatok után a család már eltemethette Nikit. A rendőrség ezek után emberölés miatt indított eljárást az ügyben. A megyei főkapitányság akkori bűnügyi igazgatója, Hajdú Antal ezredes akkor úgy fogalmazott, hogy

Vannak a bűncselekmény elkövetőjeként számításba vehető potenciális jelöltek, de gyanúsított egyelőre nincs.

A rendőrség azóta többször lezárta, majd újra megnyitotta az ügyet, de igazi áttörés egyik esetben sem történt.

25 év elteltével sem enyhül a fájdalom

A hétvégén lesz 25 éve, hogy Szathmáry Nikolett eltűnt. Az anya az Origónak elmondta, hogy nem enyhül a fájdalma az évek múlásával.

Egyre jobban megvisel, hogy nem tudom, mi történt a lányommal. Hiába telt már el 25 év”

– mondta az asszony. Hozzátette, hogy idén is megtartják a szokásos emléksétát. Délután 4 órakor indulnak a gyulai művelődési háztól és addig az ABC-ig sétálnak, ahol Nikit utoljára látták.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …