30 éves vagyok, dolgozom, albérletben élek, és 1 hónapja éhezek, mert nem maradt pénzem kajára. Hogyan spórolhatnék?

Spread the love

Szerintem ebben más ember is magára fog ismerni..

30 éves vagyok, egy gyárban dolgozom, 3 műszakos rendben, amolyan hagyományos munkásember vagyok. Ha nem éjszaka, akkor nappal nyomom, de kénytelen vagyok, a szüleim egy kis faluban élnek, közmunkások, mert nincs munka. Én sem a fővárosban élek, hanem egy megyeszékhelyen dunántúlon. A fizetésem 269 ezer forint, ami alapbetően nem lenne rossz pénz, de az albérletre, és a rezsire elmegy 150 ezer forint, van egy kutyám, akinek a havi élelmezése kb 20 ezer forint. A bérletem, helyijárat, és távolsági, a másik 20 ezer forint.

Tisztálkodási szerekre költök havnta kb 5 ezer forintot, mosószer, öblítő stb óvatosan használvam elég sokáig kitart, úgyhogy azt ide se írom. 70 ezer forintom van, ha ezeket kifizetem.. Eddig ez a pénz, elég volt, bevásároltam, nem a legdrágább ételeket vettem, de nem is a hitványakat.. OTt tartunk, hogy heti élelmiszerre elmegy 25 ezer forintom, és a hónap utolsó napjaira már nincs mit ennem. Mi a fenét csináljak? Min lehetne még spórolni, mit egyek? A vajas kenyér .. kenyér 700 forint, vaj 700.. tanácstalan vagyok!

El sem tudom képzelni, mit csinálnak azok, akiknek családja, autója van, utazni kell a munkahelyre, benzint tankolni stb stb..

Félelmetes, én félek, semmilyen biztonság érzetem nincs. Dolgozok, éhezek.. Élet ez?

About admin

Check Also

Gyógyíthatatlan beteg Hernádi Judit.. ” semminek semmi értelme már…”

Spread the love A Jászai Mari-díjas színésznő, Hernádi Judit évről évre egy megpróbáltatással teli hónap …