Le kell venni egyre több iskolában a hagyományos órát, mert képtelenek leolvasni a gyerekek

Spread the love

Le kell venni egyre több iskolában a hagyományos órát, mert képtelenek leolvasni a gyerekek

Ennek a változásnak az egyik ékes bizonyítéka, hogy az Egyesült Királyságban lévő iskolákban, a vizsgák idején le kell cserélni a hagyományos, analóg órákat, ugyanis egyre kevesebb diák ismeri ezt az óratípust, egyszerűen nem tudják leolvasni róluk a pontos időt.

]

Malcolm Trobe, az Association of School and College Leaders (ASCL) helyettes titkára a Telegraph brit lapnak elmondta, hogy a 18 évnél fiatalabbak egyre kevésbé ismerik a hagyományos órák időmegjelenítését, ezért most digitális órákat próbálnak felszerelni a tantermekben, hogy a gyerekeknek ne okozzon problémát megállapítani azt, hogy mennyi idejük van még hátra a vizsgadolgozatok befejezéséig.

Trobe elmondása szerint a fiatalok leginkább a számítógépek, telefonok kijelzőiről olvassák le az idő múlását, a hagyományos óra használatát egyre kevesebben ismerik. Az is hozzátette, hogy a sok kütyünek köszönhetően a gyerekek egyre nehezebben tanulják meg megfogni a ceruzát és a tollat.

“Ahhoz, hogy megfogj egy ceruzát és mozgasd, az ujjaidban lévő öt izom erős kontrolljára van szűkséged. A gyerekeknek egyre nehezebb ezeket a feladatokat megtanulni.” – mondta Malcolm Trobe.

“Könnyebb a gyerek kezébe egy iPad-et adni és hagyni, hogy építőkockás játékokat játsszon rajta, mind fizikailag megtanítani őket erre. Emiatt nem fejlesztik ki azokat a képességeket, amivel később könnyedén megtanulhatják a ceruzával, tollal való írást.” – teszi hozzá.

Az idősebb generáció egyre inkább úgy érezheti, hogy egy sci-fi korszakot élünk, ami valósággal tönkre teheti az emberiséget.

About admin

Check Also

Rendkívüli változás állt be Katalin hercegné állapotában

Spread the love Egy királyi szakértő szerint Katalin walesi hercegnő jól halad a megelőző rákkezeléséből …