1 Perce érkezett ! Orbán Viktor ma reggel rendkívüli bejelentést tett! Erre készüljünk 2023 augusztustól ha tetszik ,ha nem!!

Spread the love

Mint ismert, augusztus elsejétől megszűnik a hatósági árazás. /Az ársapkák kivezetéséről szóló kormányrendelet szerint nem azonnal, hanem egy átmeneti időszakot követően, gyakorlatilag két lépésben áll vissza az érintett nyolc élelmiszer piaci árazása\./

Az árstop kivezetése után egyes termékek a rögzített árnál is olcsóbbak lehetnek, a nyilvános adatok pedig azt mutatják, hogy stagnáló és enyhén csökkenő árakra számíthatunk. Csupán egyetlen egy termék esetében várható komoly drágulás. 

Nem hoz drámai áremelkedést az árstop augusztusi megszüntetése – írja a napi.hu, hozzátéve, hogy a hatósági ár megszűnésével gyakorlatilag nem változik, sőt egyes termékek ára jelentősen csökkenhet.

A portál szerint a megszűnő hatósági ár ugyan lehetővé tenné, hogy az  üzletláncok akár jelentősebb árrést alkalmazva némileg ellensúlyoznák azt a veszteséget, amit több mint egy éven keresztül le kellett nyelniük az ársapkás termékeknél, de erre leghamarabb októbertől lesz lehetőségük.

A rendelet előírja, hogy az árstop megszűnését követő átmeneti időszakban – augusztus elsejétől szeptember 30-ig – a kereskedők nem adhatják drágábban az érintett élelmiszereket a beszerzési áruknál. Ráadásul a júniustól bevezetett kötelező akciózás kiterjed a nyolc élelmiszerre is: hetente két terméket legalább 15 százalék árengedménnyel kell kínálniuk.

Megjegyezték azt is: ha idő előtt megszűnt volna az ársapka, akkor az összes érintett élelmiszer egyből háromszorosára sőt, négyszeresére drágult volna.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …