Most érkezik a az igazi vihar!Éjjeli vihar csak előjáték volt . Nagy vihar jön, kiadták a riasztást zivatar és felhőszakadás miatt (1. oldal)

Spread the love

Délutántól, késő délutántól a Dunától keletre egyre nagyobb területen alakulhatnak ki – délről észak, északkelet felé haladó – zivatarok, heves zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek az esti órákban. A zivatarokat viharos széllökés (jellemzően 60-90 km/h), jégeső (1-3 cm) és felhőszakadás (ált. 20-50 mm) kísérheti. A heves zivatarok környezetében károkozó szélroham (> 90-110 km/h) és nagyobb méretű jég (~3-5, akár >5 cm) is előfordulhat. Komolyabb felhőszakadás (rövidebb idő alatt >50-70 mm), illetve domborzattól függően villámárvíz is kialakulhat a késő délutáni óráktól. Erre a legnagyobb esély a középső tájakon, valamint az Északi-középhegység térségében mutatkozik. Lehetnek olyan területek, ahol a havi csapadékmennyiségnél (~60 mm) is több hullhat 24 óra alatt.

Nyugat felől napközben stabilizálódni kezd a légkör, ezért a déli óráktól a Nyugat-Dunántúlon a legkisebb az esély dörgésre, villámlásra, viszont azon a területen zivataroktól függetlenül, tartós esőből is összegyűlhet lokálisan 20 mm-t meghaladó csapadékmennyiség.

Péntek éjjel több hullámban heves zivatarok érték el Budapestet. Órákon keresztül villámlott szinte másodpercenként, hatalmas lecsapó villámokból sem volt hiány. A főváros több pontján is viharos szél kísérte a zivatarokat, 70-80 km/h-s széllökéseket is mértünk. A város több részére is özönvíz zúdult, rövid idő alatt sokfelé esett 30-40 mm eső,

A főváros több részéről is hallani az újra és újra felhangzó szirénákat, minden bizonnyal a tűzoltók rengeteg bejelentést kaptak a vihar miatt.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …