Korlátozzák a turisták számát a magyarok egyik kedvenc nyaralóhelyén

Spread the love

Szeptembertől korlátozzák az athéni Akropolisz látogatóinak számát, hogy csökkentsék a tömeges várakozást és zsúfoltságot a csúcsidőkben – jelentette be a görög kulturális minisztérium.

A tárca a közleményében azt írta, naponta legfeljebb húszezer ember keresheti fel Görögország leglátogatottabb műemlékét, és idősávokba lesznek beosztva a nyitvatartás tizenkét órája alatt. Az új idősávrendszert kísérleti jelleggel szeptember 4-én vezetik be.

A döntés célja, hogy a 2500 éves Akropoliszt megóvják, illetve a látogatók élményét javítsák. Hasonló rendszert vezetnek be 2024. április 1-jétől a többi görög régészeti helyszínen is – mondta Lina Mendoni kulturális miniszter a Real FM rádiónak.

Az Elstat görög állami statisztikai hivatal szerint az Akropolisznak tavaly több mint hárommillió látogatója volt, szemben a 2021-ben, a koronavírus-világjárvány idején regisztrált 1,2 millióval. Tavaly júliusban, amikor két héten át rendkívüli hőhullám volt Görögországban, a műemlék látogatását több alkalommal is korlátozták – írták.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …