Hihetetlen összefogás: napok alatt összegyűjtötték olvasóink az oxigénre valót a bohócdoktornak

Spread the love

Kovács István Ádám csak adott, sosem kért: a bohócdoktor, akinek ki kellett operálni öt bordáját és a fél tüdejét egy betegség miatt, a Blikk olvasóinak és jóakaratú embereknek hála újra levegőhöz jut. Nem a szó átvitt értelmében kell ezt érteni, hiszen – mint megírtuk – elveszítette jogosultságát arra a mobil oxigénpalackra, ami nélkül gyakorlatilag képtelen kimozdulni a lakásból.

A férfi korábban önkéntesként dolgozott a mentőszolgálatnál. Állapota miatt és az oxigén hiányában ezt képtelen volt már ellátni, a bohócdoktorságról azonban nem volt hajlandó lemondani. Cikkünk megjelenése után elképesztő összefogás kovácsolódott olvasóink között: volt olyan ügyvéd, aki – névtelenséget kérve – kollégái között szervezett gyűjtést, mások szerkesztőségünkben jelentkeztek, hogy segíteni szeretnének Kovács István Ádámnak, hogy megkaphassa az oxigént, aminek támogatás nélküli ára 200 ezer forint körül van.

– A számát sem tudom, hogy hányan adakoztak – mondta meghatódva a férfi. – Volt aki két-három ezret adott, olyan is, aki ötvenet. Nem tudom, honnan szerezték meg a számomat, de SMS-t írtak, abban kérdezték, hogyan segíthetnek, volt, aki a Blikkben megjelent cikk után ismert fel a boltban.

A jóakaratú embereknek köszönhetően szerdán már meg is kaphatta a mobil szerkezetet – az egyik adományozó telefonon megrendelte neki, rá következő nap pedig már ki is szállították az otthonába. Azóta ismét kinyílt számára a világ, olyannyira, hogy most úgy tűnik, munkába is állhat.

– Recepciósként dolgozik majd nálunk – veregette meg a bohócdoktor vállát Matus Gyula, aki nem csupán pénzzel segített neki, de beszélt a főnökével és sikerült elintézni, hogy ugyan egyelőre csak havonta néhány alkalommal, de munkába állhasson az irodaházukban. – Ez arra már elég lesz, hogy kifizethessem a rezsit és a számlákat.

A bohócdoktor szinte minden második mondatával azt emlegette, el sem hiszi, hogy számára ismeretlen emberek ennyi jót tudnak tenni valakivel és hogy mennyire hálás mindannyiuknak. Köztük a Korányi kórház egyik vezetőjének is, aki mihelyst megtudta, milyen nagy bajba került, megígérte, megszerzi neki a mobiloxigént. Erre azonban szerencsére már nem jutott ideje, ráadásul Kovács István Ádám nem csak a hordozható szerkezetet kapta meg, de egy otthoni készülékre is futja majd az adományokból.

– Így tovább folytathatom a bohócdoktorságot – mosolygott. – Már most jönnek a felkérések, decembertől pedig újra viszem a csokoládét a beteg gyerekeknek!

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …