Berobban a hideg és a tél. Durva lehűlés, embertelen idő közeledik. Mutatjuk mikorra ér ide:

Spread the love

A meteorológusok előrejelzései szerint egy markáns időjárási változás várható a hétvégén, amelynek hatásait a teljes országterületen érezhetjük majd. Vasárnap egy hidegfront érkezik, mely északnyugatira, majd északira forduló, erős, néhol viharos széllökésekkel kísért szelet hoz magával.

A változó időjárási körülmények között a hidegfront, “szakadozott felhőzettel, kevés csapadékkal vonul át, kisebb eső, futó zápor elsősorban az északnyugati, valamint az északkeleti tájakon fordulhat elő,” – olvasható az Időkép.hu-n. Az előrejelzések szerint a csúcsértékek 15 és 27 fok között alakulnak, de az északi-északkeleti határ mentén, valamint a front előrehaladtával a legtöbb helyen a hőmérséklet jelentősen vissza fog esni.

A változékony időjárási viszonyokkal nem csak a hétvégén, hanem az azt követő napokban is számolni kell. Hétfőre virradóan ugyanis, az északi és északkeleti tájakon talajmenti, sőt helyenként gyenge fagyra is számíthatunk. Nem áll meg itt az időjárás változatossága: a rövidebb napos időszakok után, délután több helyen is eső, zápor alakulhat ki észak felől.

A hétfőt követő napokban a “déli-délnyugati, majd a nyugati-északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik.” – teszi hozzá az előrejelzés. A hőmérsékleti értékek terén napközben továbbra is nagy kontrasztok várhatók, 11 és 24 fok közötti maximumokkal, az északkeleti részeken pedig a leghűvösebb időre van kilátás.

Ez a változékony időjárás nemcsak a mindennapjainkra, de a mezőgazdaságra és az utazási terveinkre is hatással lehet. Az útviszonyok sok helyen nehezítettek lehetnek az eső és a szél miatt, így mindenki a lehető legnagyobb óvatossággal közlekedjen. A mezőgazdasági munkákban és a szabadtéri programokban részt vevők számára is érdemes extra figyelmet fordítani a pontos időjárás-előrejelzésre és esetleges változtatásokat eszközölni terveikben.

Összefoglalva, a következő napokban készüljünk fel a változékony, helyenként kifejezetten zord időjárásra, és adjunk helyet a rugalmasságnak terveinkben, hogy az érkező hidegfront és annak kísérő jelenségei ne érhessenek minket váratlanul.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …