13 millió forintja van minden háztartásnak átlagosan Matolcsyék szerint. Önnek is van, ugye?!

Spread the love

Minden eddiginél több, 13 millió forintnyi megtakarítás jut átlagosan egy magyar háztartásra. A pozitív képet árnyalja, hogy az inflációt is figyelembe véve a megtakarítások értéke jelenleg a 2019 harmadik negyedévihez közelít, és az eloszlásuk is nagyon egyenlőtlen – derül ki a Bankmonitor elemzéséből, amit a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb statisztikájáról készített.

A statisztikákból kiderül, hogy nominális értelemben minden eddiginél magasabbra, 52 ezer milliárd forint fölé emelkedett a lakossági kézben lévő vagyon. Ez háztartásonként átlagosan 13 millió forintot jelent, és többféle eszközből tevődik össze. A legtöbb pénz bankbetétekben áll, ebben háztartásonként átlagosan 3,4 millió forintot tárolnak, de az államkötvényekre is közel 2,9 millió forint jut háztartásonként. Kicsit több mint 2 millió forintnyi megtakarítás kerül befektetési jegyekbe, míg készpénzből átlagosan 1,6 millió forint jut egy háztartásra.

A 13 milliós összeg sokaknak meglepő lehet, ezért két szempontot fontos kiemelnünk: egyrészt még így is csak mostanra értük el újra reálértéken a Covid előtti szintet, másrészt a vagyonok egyenlőtlenül oszlanak el a társadalomban.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …