1 PERCE ÉRKEZETT A SZÖRNYŰ HÍR BERKI MAZSIRÓL!

Spread the love

1 PERCE ÉRKEZETT A SZÖRNYŰ HÍR BERKI MAZSIRÓL!

Berki Mazsi szülése

Nagy botrányt okozott, amikor 2021 novemberében Berki Krisztián és hitvese, Berki Mazsi 1490 Ft-ot számoltak fel azoknak, akik élőben szerették volna nézni, ahogy a feleség világra hozza első közös gyereküket. A kamera és a nézők mindent láthattak: a kismama előkészítését a császármetszésre, ahogy tesztelik rajta az érzéstelenítő hatását, majd az operációt is. Korábban már beszámoltunk Berki Mazsi vallomásáról, miszerint elhunyt férje megcsalta őt, most pedig az is napvilágra került, hogy a szülést sem élőben közvetítették.
Hazudtak nem élő szülés volt:

„Inkább ne mondjunk semmit valamiről, de ne hazudjunk.

Egyébként nem élőben ment, mert nem engedtem, hogy élőben menjen.

Azt mondtam, ha komplikáció lép fel, én nem fogom sem magamat, sem a gyermekemet annak kitenni, hogy ország-világ előtt bármi történjen. Késleltetett élő volt. Tehát miután megszületett Emma és minden rendben volt, utána engedtem meg, hogy elinduljon az adás” – mesélte Hajdú Péter műsorában.

Ennyi pénzt kerestek:

Ha igaz, hogy a világ 50 országából 195 ezren voltak kíváncsiak a pillanatra, akkor Berkiék a közvetítésen majdnem 300 millió forintot kaszáltak.

Nincs kártérítés,vagy mégis?:

A megkárosított előfizetőknek azonban rossz hír, hogy ennek jogi értelemben már semmi következménye sincsen, hiszen a szabálysértésnek minősülő tett elévülési ideje mindössze hat hónap.

Berki Mazsi akár börtönbüntetést is kaphat

A Bors kérdésére egy ügyvéd úgy nyilatkozott, hogy bár Berki Krisztián és Mazsi átverték a nézőket, ennek jogi értelemben már semmi jelentősége sincs, hiszen a szabálysértésnek minősülő tett elévülési ideje mindössze hat hónap. A Blikk ezzel szemben arról írt, hogy bűncselekmény történt. A portálnak nyilatkozó büntetőjogi ügyvéd, Györei Péter elmondta, az eset nem szabálysértés volt.

A csalás tényállásában van egy olyan kitétel, hogy ha szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást üzletszerűen követi el valaki, az bűncselekménynek minősül. Az elévülési időszak tehát nem érvényes ebben az esetben, mivel ez bűntettnek minősül, és nem szabálysértésnek, ha sok embert csapok be, akkor az üzletszerűen elkövetettnek minősül

– jelentette ki az ügyvéd, aki közölte, amennyiben büntetőeljárás indulna, akkor

BERKI MAZSI AKÁR BÖRTÖNBÜNTETÉSRE IS SZÁMÍTHAT.

„Különösen nagy értékre elkövetett esetben törvény szerint a büntetési tétel kettőtől nyolc évig terjedhet. Különösen nagy kárnak az számít, ha 50 és 500 millió forint között van az adott összeg” – tette hozzá.

Ha tényleg elindulna egy nyomozás, akkor az lesz a kérdés, hogy a Berki Mazsinak van-e felelőssége egyáltalán, vagy elkövetője-e egyáltalán a bűncselekménynek. Csalás esetében azt kell bizonyítani, hogy valaki tudatosan, szándékosan tévedésbe ejtett valakit. Például tévedésbe ejtette-e ezeket az embereket, akik úgy hitték, élőben lesz a szülés közvetítve. Az egy fontos kérdés, hogy ő akkoriban hirdette-e bárkinek, hogy élőben lesz közvetítve a szülése. Mert ha nem ő mondta ezeket a dolgokat, akkor nem ejtette tévedésbe a nézőket, és nem lehet megbüntetni. Kivéve, hogyha felbujtó volt, vagyis ő mondta a férjének, hogy ezt közölje az emberek felé, de ezt persze bizonyítani is tudni kell

– mondta Györei Péter.

 

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …