Szlovák és német nyugdíjasok vásárolják fel a magyar ingatlanokat.. bőven jól megélnek Magyarországon a nyugdíjukból

Spread the love

Korábban, még sosem látott mértékben vásárolják a külföldiek a magyar ingatlanokat: főként szlovák és német nyugdíjasok a vevők, hiszen a német nyugdíjból vígan el lehet élni a magyarországi árakkal.

A KHS és az ingatlan.com adatai szerint, a lakáspiac forgalma, a tavalyi évhez képest 14 százalékot esett, olyan magas számban, még sosem vásároltak lakást külföldiek, mint 2022-ben. Az előző évben gazdát cserélt 138 ezer ingatlanból 8 ezer került külföldi kézbe. Ez pontosan 10 százalékkal több, mint az eddigi, 2018-as rekordnak számító szám.

A HVG szerint, az utóbbi években sokat gyengült a forint és néhány helyen, meglehetősen olcsók az ingaltanok. Emiatt különösen sok német nyugdíjas érkezik, valamint idős szlovákok is gyakran vesznek házat és/vagy lakást a határ menti területeken.

Tavaly 13 százalékkal nőtt, a német állampolgárságúak száma hazánkban, ennek csak elenyésző része egyetemista, vagy esetleg munkavállaló, rajtuk kívül mind időskorúak, hiszen a forint gyengülése mellett, a német nyugdíjasok sokkal jobban tudnak élni a nyugdíjukból hazánkban.

Magyarországon jól meg lehet élni a német nyugdíjból. Akik itt vannak, azok jól érzik magukat, szeretik a magyar vendégszeretetet, pozitívan fogadják őket és jól érzik magukat

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …