Íme a 15 perces karácsonyi gesztenyetorta! Egy sütés nélkül álom… Kezdők sem sülnek fel vele! :)

Spread the love

Minden perc számít a karácsonyi sütés-főzésben? Megkönnyítjük az előkészületeket egy fantasztikusan egyszerű és gyors tortakészítéssel. A kezdő háziasszonyok különösen örülni fognak a receptnek.

Hozzávalók:

2 csomag gesztenyemassza
25 dkg háztartási keksz (a legjobb a házi keksz)
13 dkg vaj
1 narancs leve
5 cl rum
igény szerint baracklekvár
meggybefőtt leve
A habtetőhöz:

3 tojásfehérje
6 dkg nyírfacukor
Elkészítés:
A háztartási kekszet ledarálod, majd az olvasztott vajjal egy műanyag keverőtálban összekevered. Az így kapott masszát egy magas peremű tortaforma aljára nyomkodod, majd kis időre hűtőbe teszed. Megjegyzés: ha száraznak érzed a masszát, szükség szerint néhány kanál baracklekvárral (akár főtt kávéval) omlós tészta keménységűre gyúrd. (Van aki kakaóport is tesz hozzá.)
Közben a két gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomod, vagy reszelő nagyobb lyukán lereszeled, hozzáadod a rumot, hozzáfacsarod a narancs levét. Ha nem elég krémes, akkor meggybefőtt levével is lágyíthatod, majd a megkeményedett torta alapra helyezed, azon egyenletesen elsimítod.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vered, majd a gesztenyeréteg tetejére simítod. A sütő grillező funkcióján addig sütöd, amíg halvány színű lesz – körülbelül 1-2 perc, vigyázz, mert könnyen elég. (

Forrás: andio.biz

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …