Meghalt egy nő a kórházban, miután két órát várt a mentőre

Spread the love

Egy nő két órát várt mentőre a Konstanca megyei sürgősségi osztályon, állapota azonban romlani kezdett, végül meghalt, írja a Digi24.

Egy légzési nehézségekre panaszkodó nőt hozott be a családja a Konstanca megyei Băneasa sürgősségi osztályára.

A család szerint a beteget az ügyeletes orvos vette kezelésbe, aki oxigénmaszkot biztosított, megmérte a vérnyomását. A Digi24 szerint azonban nem volt megfelelő felszerelés a kórházban, ezért az orvosok mentőt kértek, hogy a legközelebbi, a medgidiai kórházba szállítsák át a nőt.

A Konstanca megyei Băneasa sürgősségi orvosai háromszor hívták a mentőt, és két órán keresztül látták el a 75 éves beteget, akit idő közben újra kellett éleszteni. A nő állapota röviddel a második hívás után kezdett el romlani. Az orvosok ekkor ismét hívták a mentőszolgálatot, amely fél órán belül megérkezett. De ekkor már a 75 éves nő számára már túl késő volt, már meghalt.

A kórház szóvivője szerint részükről nem történt mulasztás. „Az orvosi esetek kezelése során elsőbbséget élveznek a piros kódú esetek, valamint a sárga kódú esetek, az otthonokban vagy nyilvános helyeken történt esetek (…) A kórházi sürgősségi ellátást megelőző orvosi szolgálatok készenlétben állnak” – részletezte.

Az eset gyorsan eljutott az egészségügyi miniszterhez, aki sürgős intézkedéseket kért.

Több mint 20 település függ a Băneasa sürgősségi ellátóegységtől, amely a közelmúltig egy teljesen felszerelt kórház része volt, mára azonban a román lap szerint egyetlenépülete van, ami nem állja sokáig az idő vasfogát.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …