Egy szomorú eset: Kanyaróban elhunyt hét hónapos csecsemő

Spread the love

Romániában egy héthónapos csecsemő vesztette életét kanyaróban, miután az országban egy hét óta járványnak minősítették ezt a fertőző betegséget – írta a News.ro a romániai közegészségügyi intézet információira hivatkozva.

A tragédia a Brassó megyében történt, ahol a csecsemő a hároméves testvérétől kapta el a betegséget, aki korábban nem volt oltva a kanyaró ellen.

Az adatok szerint december első tíz napjában Romániában összesen 2010 kanyarós megbetegedést regisztráltak, melyből 29 megyében és Bukarestben jelentkeztek esetek. A legtöbb fertőzés, 628 eset Maros megyéből érkezett, ezt követte Brassó megye 344 esettel.

Az egészségügyi minisztérium a járvány kinyilvánítása óta lehetővé tette, hogy már 9 hónapos kortól oltást kapjanak a gyermekek. Emellett a kampány részeként az orvosok felhívták a szülők figyelmét a vakcina időben történő beadásának fontosságára. A kanyaró rendkívül fertőző és súlyos betegség lehet, különösen az oltatlan gyermekeknél, komoly szövődményekkel járhat.

Az átoltottság Romániában az elmúlt években 78 százalékra csökkent, és a jogosult gyermekek közül alig 62 százalék kapta meg a második adag oltást.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …