Rettenetes: A prágai lövöldözés áldozatainak száma 15-re emelkedett

Spread the love

Az új rendőrségi jelentések még súlyosabb képet festenek a prágai lövöldözésről: már 15 halálos áldozatról szólnak. A friss adatok egy 24 éves fiatalemberrel hozzák összefüggésbe a tragédiát, aki más iskolai lövöldözések hatására cselekedhetett.

Ahogyan a Blikk is beszámolt róla, csütörtökön fegyveres támadás rázta meg a híres prágai Károly Egyetem közelét. Először 10 halálos áldozatról számoltak be, és arról is értesültek, hogy a lövöldöző a helyszínen vesztette életét.

Az új rendőrségi közlemény azonban még súlyosabb helyzetet mutat: most már 15 halálos áldozatról és 24 sebesültről szólnak, közülük 9-en súlyos állapotban vannak.

A támadóval kapcsolatban folyamatosan napvilágra kerülnek új részletek: például azt is, hogy a lövöldözés előtt valószínűleg az édesapját is megölte. A férfit otthonában, egy kis faluban találták meg, nem messze Prágától.

Bizonyos források szerint a lövöldöző maga is a Károly Egyetem bölcsészkarának hallgatója lehetett. A hatóságok szerint a támadás előre megtervezett és szándékos volt. Kiemelték, hogy a férfi valószínűleg egyedül tervezte és hajtotta végre a bűncselekményt.

A cseh külügyminisztérium cáfolta a csütörtöki lövöldözés és bármely nemzetközi terrorszervezet közötti kapcsolatot. Hozzátették, hogy a 24 éves férfit más iskolai lövöldözések ihlették – írja a HVG.

Jelenlegi információink szerint nincs magyar áldozata ennek a tragédiának.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …