Borbély Alexandra reagál a Vidnyánszky Attila lemondásának visszavonására: Hányinger támad

Spread the love

A Nemzeti Színház belső vizsgálata a balesettel kapcsolatban mostanában zárult le. Csák János, a kultúráért és innovációért felelős miniszter szerdán a Facebook-oldalán bejelentette, hogy a nyolc alkalmazottból álló belső vizsgálóbizottság nem talált egyszemélyi felelőst a történtekben. Ennek következtében Vidnyánszky Attila, az intézmény igazgatója visszavonta korábbi lemondását, amit a baleset után a miniszter nem fogadott el. Ugyanakkor a rendőrségi nyomozás még mindig folyamatban van.

A színház igazgatója később a Magyar Nemzetnek adott interjújában örömmel nyilatkozott az eredményről. Kifejezte, hogy fájdalmas lett volna, ha valamelyik munkatársára „rá lett volna címkézve a közvetlen felelősség”.

A vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a balesetet több szerencsétlen tényező együttes hatása okozta. Bár az igazgató és a rendező felelnek a kockázatok minimalizálásáért, de teljesen kiiktatni azokat nem lehetséges. A színészeknek pedig meg kell tanulniuk, hogyan használják biztonságosan a díszleteket – állapította meg Vidnyánszky. Ő úgy érzi, felelősségteljesen jár el a színház zavartalan működésének érdekében a lemondása visszavonásával.

Az év zárásaként a Színházi Olimpia lezárása mellett számos tervezési és költségvetési feladat vár még ránk, hamarosan pedig a szerződéskötési tárgyalások is kezdődnek. Kilépni ebből a történetből rendkívül nehéz. Ahogy korábban is jeleztem, addig maradok, ameddig szükség van rám.

Borbély Alexandra ismertette véleményét az Instagramon a történtekkel kapcsolatban. Egy cikk fotóját osztotta meg, ami a Vidnyánszky lemondásának visszavonásáról szól. Azt írta korlátozott idejű történetében: „Nagyon erős hányinger kerülget”.

A baleset november 10-én történt, a Rómeó és Júlia esti előadása közben. Szász Júlia és Horváth Ottó lezuhant a díszlet egyik majdnem három méter magas részéről. Súlyos végtag sérüléseket szenvedtek, és mindketten meg is lettek műtve. Szász hamarabb hagyhatta el a kórházat, de később még vissza kellett térnie orvosi kezelésre. Horváth egy kisebb mellkasi sérülés miatt szintén vissza kellett térjen a klinikára.

Szász nemrégiben nyilatkozott először az esetről, két héttel ezelőtt.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …