Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy 17 éves kispesti fiú Az épületben két másik gyermek is rosszul lett, ők kórházba kerültek.

Spread the love

Egy tragikus esemény során egy 17 éves fiatal vesztette életét szén-monoxid-mérgezés következtében szombat hajnalban Budapest XIX. kerületében, a Wekerletelepen.

Korai órákban, hajnali fél egy körül érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy szén-monoxid okozta mérgezés történt Kispest egyik részén. A Wekerletelepi környékén található kétszintes családi házban egy 17 éves fiatal esett áldozatul a halálos gáznak, sajnálatos módon az életét már nem lehetett megmenteni. Az ingatlanban tartózkodott még két további gyermek is, akik szintén megbetegedtek és kórházi ellátásra szorultak.

A tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei még nyitott ablak mellett is nagy koncentrációban tudták kimutatni a mérgező gázt, amely feltehetőleg a kémény nem megfelelő huzata miatt keletkezett.

A katasztrófavédelem kiemeli, hogy idén már tizenöten haltak meg szén-monoxid-mérgezésben. A szén-monoxid színtelen, szagtalan, rendkívül mérgező gáz, ami a nyílt égésterű fűtőeszközök és vízmelegítők rossz levegő-utánpótlása, tökéletlen égése esetén keletkezik. A közlemény hangsúlyozza, hogy

  • családi házak, társasházi lakások esetében a rendszeres, ingyenes kéményellenőrzés garantálhatja a biztonságot.

  • ha valahol új fűtőeszközt kötöttek be, új kéményt építettek, vagy a meglévő kéményt átalakították, a kémény használata előtt meg kell rendelni a kémény műszaki átvételét, ami magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt kötelező.

  • a szén-monoxid-érzékelő olyan egyszerűen alkalmazható készülék, amely jelez, ha veszélyes CO gázkoncentráció képződött, így időt és menekülési lehetőséget biztosít.

címlapfotó:illusztráció!

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …