Igaz a hír!Itt a vége Drámai hír érkezett ma reggel Novák Katalinról!Novák Katalintól búcsúznunk

Spread the love

Igaz a hír!Itt a vége

Drámai hír érkezett ma reggel Novák Katalinról!Novák Katalintól búcsúznunk

Novák Katalin bejelentette távozását a köztársasági elnöki pozícióból, miután jelentős társadalmi felháborodást keltett azzal, hogy kegyelmet nyújtott egy pedofil bűncselekményekben érintett személynek. A hivatalától való búcsúzó államfő elismerte, hogy döntése nem volt helyes, és ezért nyilvánosan bocsánatot kért.

Szombaton délután egy videóüzenet formájában Novák Katalin elmondta, hogy köztársasági elnöki megbízatását azért vállalta, mert mélyen elkötelezett Magyarország iránt, „és mert bízom önökben, abban a hitben vagyok, hogy országunk egy békés, szeretetből és egymás iránti figyelemből épülő közösség. Hiszem, hogy a halk többség, azaz a nap mint nap szorgalmasan munkálkodó emberek, az őszinteség, a határozottság és a szeretet hatalma képezik társadalmunk alapjait. Ezek az értékek az elődeinktől származnak, és ezeket szeretnénk továbbörökíteni gyermekeinknek és unokáinknak.”

Hoztam egy olyan kegyelmi döntést, amely sokakban értetlenséget és békétlenséget váltott ki. Érthető, hogy magyarázatot várnak. A kegyelmezési jogkör mind közül talán a legérzékenyebb, mert egy ember életéről kell dönteni a kegyelmi kérvény és a rendelkezésre álló információk alapján. Tavaly áprilisban abban a hiszemben döntöttem a kegyelem mellett, hogy az elítélt nem élt vissza a rá bízott gyermekek kiszolgáltatottságával. Hibáztam, mert a kegyelmi döntés és az indoklás hiánya alkalmas volt arra, hogy a pedofíliára vonatkozó zéró tolerancia kapcsán kételyeket ébresszen, márpedig itt nincs és nem is lehet kétely. Soha nem adnék kegyelmet annak, akiről azt gondolom, hogy fizikailag vagy lelkileg gyermekeket bántalmaz. Így volt ez akkor is, így van ez ma is

Katalin

 

Novák Katalin 100 elítéltből csak kilencnek adott kegyelmet, mégis évtizedes rekordot állított fel a kegyelmi kérvények pozitív elbírásában.

A hvg.hu átnézte az Igazságügyi Minisztérium kegyelmi statisztikáit, amelyből kiderült, hogy tavaly Novák Katalin 446 elítéltből 40-nek adott kegyelmet, ami 8,97 százalékos kegyelmezési arányt jelent.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …