Jön a 40 fok feletti kánikula, mutatjuk, hogy alakul az időjárás, és mikor jöhet a lehűlés

Spread the love

Jövő héten a déli tájakon meghaladhatjuk a 40 fokot!

Hétfőn túlnyomóan napos időben lesz részünk, de előfordulhatnak átmenetileg felhősebb tájak is, viszont számottevő csapadék továbbra sem várható, legfeljebb az esti órákban néhol nyugaton és északnyugaton fordulhat elő gyenge futó zápor. Helyenként élénk lesz a légmozgás. A hajnali 14-23 fokot követően délután 29 és 38 fok közötti csúcsértékekre számíthatunk, az alacsonyabb maximumokat az ország északkeleti harmadán mérhetjük.

Kedden a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg, de csak elszórtan alakulhat ki átmeneti jelleggel zápor, zivatar. A szél elsősorban záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. A hajnal egyre kevesebb helyen hoz felfrissülést. Délutánra 29 és 38 fok közé melegszik a levegő, az ország déli felén lesz melegebb.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, de a Dunántúlon délután gyakrabban zavarhatják gomolyfelhők a napsütést. Nyugaton néhol egy-egy zápor nem kizárt. Többfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél. A legmelegebb órákban 30-38 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Zápor, zivatar csak elszórtan fordulhat elő. Továbbra is kitart a hőség, a csúcshőmérséklet 31 és 39 fok között alakulhat.

A jelenlegi számítások szerint pénteken és szombaton is tombolni fog a forróság. Bár szombaton záporok, zivatarok már több tájegységünkön kialakulhatnak, jelentősebb változás leghamarabb csak vasárnap következhet be időjárásunkban egy hidegfront hatására.

Jövő hétvégén is marad a 40 fokos hőség, de hol a vége?

Sajnos nem reménykedhetünk lehűlésben egyhamar. A hőhullám olyan sokáig tart, hogy a meteorológusok még nem látják a végét, így bizonytalan, mikor lélegezhetünk fel.

Az Időkép szerint a jövő héten megjöhet a fordulat, de csak napok múlva jönnek pontosabb becslések erre a távolságra.

About admin

Check Also

Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a szavait !

Spread the love Nyugdíjas Marikanéni olyan kegyetlenül beolvasott Novák Katalinnak hogy azóta ezrek osztják a …