Örök nyugalomra helyezték Karsai Dániel,így búcsúztak tőle

Spread the love

Végső búcsú Karsai Dánieltől: Küzdelme az eutanázia jogáért örökre velünk marad

Karsai Dániel alkotmányjogász, aki életének utolsó éveit az ALS-betegséggel és a kegyes halálhoz való jogért való harccal töltötte, örök nyugalomra talált. Karsai Dániel szűk családi körben, barátai által kísérve, végakaratának megfelelően egy egyszerű és meghitt búcsúztatáson vett búcsút az életből. Testvére, Karsai Péter megható sorokkal búcsúzott tőle: „Vigyázz magadra, Bro’. Mindent csak köszönhetünk Neked.”

A temetésen a hozzátartozók és a legközelebbi barátok emlékeztek meg Karsai Dániel életéről, akinek a sorsával kapcsolatos legfontosabb kérdés az eutanázia jogáért folytatott küzdelme maradt. Karsai méltósággal vállalta az ALS-betegséggel járó fizikai kihívásokat, ugyanakkor jogi harcával rámutatott arra, hogy az eutanázia kérdése komoly társadalmi párbeszédet kíván.

A búcsúztatón Mike Oldfield zenéje szólt, amelyet Dániel különösen kedvelt, és a résztvevők egy rövid beszélgetésre is összegyűltek, hogy méltóképpen megemlékezzenek életéről és elveiről. A megemlékezés folytatásaként szerdán a 6Szín Teátrum színpadán az Egy tökéletes nap című darab után Karsai Dániel tiszteletére beszélgetést tartanak, amelyen családtagjai és barátai felidézik örökségét és példamutató kitartását.

Karsai Dániel emléke nemcsak szerettei és barátai számára marad fontos, hanem mindazok számára, akik érzékenyek az emberi méltóság és az életvégi döntések kérdéseire.

About admin

Check Also

Hosszú Katinka 35 éves korára „kisnyugdíjas” lett: Élete végéig ilyen hatalmas nyugdíjat kap az úszónő

Spread the loveHosszú Katinka, bár most nem sikerült kijutnia az olimpiára, sokat nem kell búslakodnia. …