Az Átlagos Magyar Havonta 40 000 Forintot Tesz Félre Pénzügyi Megtakarításaihoz

Spread the love

“Az előrelátó magyarok: Egyre többet takarítanak meg pénzügyeikben”

A magyarok egyre inkább előrelátóan kezelik pénzügyeiket. Egy friss kutatás szerint idén átlagosan havonta 40 616 forintot tettek félre a megtakarítani tudók, ami 14 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A felmérés azt mutatja, hogy a magyar háztartások 52 százaléka úgy érzi, hogy az anyagi helyzete az utóbbi 2-3 évben romlott, míg egy évvel korábban ez az arány csak 44 százalék volt. Ugyanakkor egyre többen váltak pénzügyileg tudatosabbá: míg 2019-ben 70 százalék tartotta fontosnak a megtakarítást, 2023-ra ez az arány már 82 százalékra nőtt.

Azok közül, akik megtakarítanak, 55 százalék minden hónapban ugyanakkora összeget tesz félre, míg 45 százalék azt rakja el, ami a hónap vagy az év végén marad. A magyarok 9 százaléka nagyon elégedett a megtakarításával, míg további 20 százalék inkább elégedett. Ugyanakkor 31 százalék egyáltalán nem, és 15 százalék inkább nem elégedett a megtakarításával.

A legtöbben váratlan helyzetekre és pénzügyi tartalékra spórolnak, de sokan gyűjtenek nagyobb jövőbeli kiadásokra, például lakás vagy autó vásárlására. Az nőket jobban motiválja a jövőbeli kockázatok mérséklése, míg a férfiakat inkább a nagyobb értékű javak megszerzése.

A hagyományos megtakarítási formák, például biztosítások és megtakarítási számlák még mindig népszerűek, de nő a nyugdíjpénztári megtakarítások és értékpapír-befektetések szerepe is. A nők általában kockázatkerülőbbek és jobban favorizálják a biztosításokat és hagyományos pénzügyi termékeket.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …