Blat pandispan Genoise

Spread the love

Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Genoise este un pandișpan clasic originar din Italia. Este dospit în mod natural cu ouă întregi și, prin urmare, nu conține praf de copt sau dospeala chimică. Acesta este un tort foarte versatil, care poate fi consumat simplu sau folosit ca bază pentru diverse prăjituri stratificate.

INGREDIENTE:

150 g (3 buc) ouă mari

75 g (6 linguri) zahăr granulat

10 g (1 lingura) miere

½ linguriță extract de vanilie

85 g (⅝ cană) făină de prăjitură

14 g (1 lingura) unt nesarat

15 g (1 lingura) lapte

Cum se prepara:
Bateți ouăle, zahărul, mierea și extractul de vanilie într-un castron mare. Puneți vasul peste o oală cu apă fierbinte. Se bate constant până când se încălzește la 40°C sau până devine călduț la atingere. Scoateți vasul din apă.

Puneți untul și laptele într-un castron mic. Puneți vasul în interiorul oalei cu apă fierbinte fără scufundare. Lăsați astfel încât untul să se topească și să rămână cald până este necesar.

Folosind un mixer electric, bateți amestecul de ouă la viteză mare până ajunge la etapa de panglică. Se va volumiza, se va transforma în culoarea fildeșului și va deveni foarte gros. Când bătătorul este ridicat, aluatul de tort trebuie să cadă încet ca o panglică și să-și mențină forma la suprafață înainte de a dispărea încet.

După ce s-a îngroșat, treceți la viteză mică și bateți încă 1-2 minute. Amestecul ar trebui să devină neted și strălucitor.

Adăugați făina cernută în 2 reprize. Pliați ușor și amestecați aluatul după fiecare adăugare, doar până când se combină.

Scoateți amestecul de unt și lapte din apa fierbinte. Ar trebui să fie cald până acum (aproximativ 50°C). Adăugați o praf de aluat de prăjitură și amestecați bine.

Turnați amestecul de unt în aluatul de prăjitură rămas și amestecați imediat. Amestecați din nou cu o mișcare de pliere, doar până când se combină (nu amestecați prea mult).

Turnați imediat aluatul de tort într-o tavă rotundă de 6 inchi (15 cm) care a fost tapetată cu hârtie de pergament. Rotiți aluatul cu o frigărui sau o bețișoară pentru a îndepărta bulele mari de aer. Atingeți tava de două ori pe blat pentru a îndepărta și mai multe bule.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 170°C pentru aproximativ 30 de minute. Odată copt, atingeți imediat tava de două ori pe blat. Desfaceți tortul și curățați hârtia. Se lasă să se răcească complet înainte de a felia prăjitura.

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …