Brutális lövöldözés a Károly Egyetemen, már 15 halott van !

Spread the love

– közölte Vit Rakusan cseh belügyminiszter pénteken a cseh közszolgálati rádióban. A lövöldöző által meggyilkolt személyek száma a pénteki napon tizennégyre nőtt, miután a kórházba szállított sebesültek egyike belehalt sérüléseibe.

A miniszter elmondása szerint a támadó által megsebesített 25 személy közül három külföldi állampolgár: ketten az Egyesült Arab Emírségek, a harmadik pedig Hollandia állampolgára. Az egyetem Zenetudományi Intézete pénteken tudatta: Lenka Hlávková, az intézet igazgatója is a tömeggyilkosság áldozatai között van.

A prágai mentőszolgálat igazgatója, Petr Koluch elmondta: a lövöldözés során kórházba szállított sérülteken minden jelentős műtétet elvégeztek,

AZ ÖSSZES SÉRÜLT ÁLLAPOTA STABILIZÁLÓDOTT.

A prágai lövöldöző a bölcsészkar épületének párkányáról három, utcán sétáló embert is eltalált fegyverével, továbbá egy személyautót és egy rendőrautót is meglőtt – közölte a támadással kapcsolatban tartott pénteki sajtótájékoztatóján Petr Matejcek, a prágai rendőrkapitányság vezetője.

[ ]

Amint közelíteni kezdtek hozzá a rendőrök, a támadó maga ellen fordította fegyverét és öngyilkosságot követett el

– mondta. Matejcek hozzátette: a helyszínre érkező tisztek fel nem használt lőszert is találtak a helyszínen. Ha a rendőrség később érkezik és nem sikerül időben sarokba szorítaniuk a lövöldözőt, sokkal nagyobb vérontás is lehetett volna – mutatott rá.

A prágai rendőrség egy fenyegető telefonhívást is rögzített péntek hajnalban, amely során az ismeretlen hívó bejelentette: a bölcsészkari lövöldözéshez hasonló támadás elkövetésére készül. A rendőrség reggelre azonosította a telefonálót, és őrizetbe vették. A rendőrség az X-en osztott meg információkal az esetről, továbbá a hamis információk terjedésére is figyelmeztették a felhasználókat.

Az eseménynek tőkepiaci hatása is volt, ugyanis nagyot esett a merényletet követő napom a cseh korona az eróval szemben.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …