Drágább utazni augusztustól az elektromos autóval, mint a benzines vagy dízellel. Főhet a feje a sok zöld rendszámos autó tulajának

Spread the love

Egy elektromos autó átlagosan 17–18 kilowattóra fogyasztással tesz meg száz kilométert normál, városi használat esetén, igaz, a városi terepjáró (SUV) kategóriába tartozó villanyautók fogyasztása általában bőven 20 kilowattóra felett van. A kiegyensúlyozottság kedvéért a sprinmonitor.de gépjárműfogyasztást monitorozó német oldal adatait használjuk, amely valós fogyasztók által közzétett fogyasztási adatokat gyűjt. A portál összesítése szerint – több mint 3600 elektromos autó adatai alapján – 17,17 kilowattóra az átlagos fogyasztása egy elektromos autónak száz kilométeren. Ez azt jelenti, hogy piaci áron – Magyarországon augusztustól – 4155 forintból tudja megtenni ezt a távot, vagyis kilométerenként 41,5 forintból. Míg a rezsicsökkentett áron ugyanez 633 forint volt eddig (kilométerenként 6,3 forint).

Egy átlagos benzines autó viszont 8 literes fogyasztással számolva ugyanezt az utat 3840 forintból teszi meg (kilométerenként 38,4 forintból) – igaz, a kedvezményes, 480 forintos benzinárstop mellett, amit októberig hosszabbított meg a kormány.

Mindezzel együtt kijelenthető, hogy a következő hónapokban az üzemanyagokra bevezetett ársapka miatt olcsóbb lesz az átlagos fogyasztású benzines autókkal közlekedni, mint a környezetkímélőbb elektromos járműveket használni.

About admin

Check Also

Rubint Rékát smink nélkül videózta le a férje.. többen megijedtek, és azt hitték Norbinak új párja van…videó

Spread the love Ennyire torzítja a valóságot a smink.. Rékát konkrétan többek nem ismerték fel …