Drámai hír érkezett szerda este! Meghalt Kaszás Péter – EZ okozta a tragédiát

Spread the love

Mély fájdalommal közöljük a hírt, hogy elhunyt Kaszás Péter Sr. január 10-én hajnalban – írja közleményében a Magneoton. Kaszás Péter, a magyar dalszerző, zenész és hangmérnök 1946. május 5-én született Szeghalmon. Ismert volt a KP Zenei Stúdió tulajdonosaként is. Zenészi pályáját fiatalon kezdte, és több országban is fellépett, mint például az egykori NDK és NSZK területein, Svájcban és Bulgáriában. Hazatérése után hangstúdiót alapított, ahol hangszereléssel és hangfelvétel-készítéssel foglalkozott.

Kaszás Péter zenei munkássága rendkívül sokrétű. Különböző hangszereken játszott, mint például dobon, hegedűn, gitáron és zongorán, és több zenei stílusban is otthonosan mozgott. A Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület szerint több mint 560 szerzeménye van jellemzően érzelmes, lírikus dal- és szövegvilággal.
Ő írta Zámbó Jimmy legnagyobb slágereit: a „Bukott diák”, a „Szeress úgy is, ha rossz vagyok”, a „Mit akarsz a boldogságtól”, a „Bye-bye lány!”, az „Egyszer megjavulok én”, „Ugye nem bántad meg?”, „Sírj a vállamon” és még hosszasan folytathatnánk a felsorolást, továbbá dalt szerzett még Korda Györgynek, Aradszky Lászlónak, Komár Lászlónak, Kovács Katinak, Oszter Sándornak, Peter Srámeknek, Balázs Palinak, és még sok más, ismert előadónak.

Több díjjal is elismerték Kaszás Pétert, például megkapta a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét, a Huszka Jenő-díjat, és több albuma arany-, gyémánt-, illetve platinaszintet ért el. A néhai művész fia, Kaszás Péter Jr. is zenei pályára lépett és édesapja különös tehetségét tovább vitte a szakmában Fonogram-díjas jazzdobosként.

Forrás

About admin

Check Also

Szikora Róbert: „Isten elhívott magához”

Spread the love Az R-GO együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából a Blikk meginterjúvolta az együttes …